Julia Sofia Aastrup har en kasse med babytøj i sin lejlighed.

Siden hun var 16, har hun spædet til. Først mest pigetøj, men nu er der lidt til begge køn.

»Jeg har altid tænkt, jeg skulle have en pige, men det kan man jo ikke selv bestemme, så jeg har lidt forskelligt,« siger den 23-årige youtuber.

»Det kan godt være, folk synes, det er sindssygt mærkeligt, og det er heller ikke ligefrem noget, jeg nævner på første date, men jeg synes, det er hyggeligt. Det giver mig en glædelig og varm følelse at have noget, der symboliserer gode ting, som jeg ser frem til.«

Julia Sofia Aastrup bor i sin egen lejlighed i en længe af familiens gård og rideskole, hvor også andre familiemedlemmer bor.
Julia Sofia Aastrup bor i sin egen lejlighed i en længe af familiens gård og rideskole, hvor også andre familiemedlemmer bor. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

For Julia Sofia Aastrup elsker børn. Og hun havde egentlig troet, at hun – ligesom sin egen mor, der fik hende som 21-årig – skulle være ung mor.

»Men nu må vi jo se, hvad det ender med og hvordan. Der er mange muligheder,« siger Julia Sofia Aastrup og smiler afventende – hun ved godt, hvad det næste spørgsmål er.

En af de 'mange muligheder' i forhold til at stifte familie blev nemlig luftet i bedste sendetid, da hendes nære ven og tidligere 'Vild med dans'-partner Frederik Nonnemann sidste år smed en regulær bombe i TV3-programmet 'Til middag hos': Han drømte om at stifte en regnbuefamilie med veninden.

»Det er vigtigt for mig, at mit barn får den bedste moderfigur, og jeg ser helt klart en god moderfigur i Julia,« lød det efterfølgende fra Frederik Nonnemann til B.T.

Julia Sofia Aastrup og Frederik Nonnemann dansede sammen i 'Vild med dans' i 2017. Siden er de blevet hinandens bedste venner.
Julia Sofia Aastrup og Frederik Nonnemann dansede sammen i 'Vild med dans' i 2017. Siden er de blevet hinandens bedste venner. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

»Jeg tror også, hun har det på samme måde med mig. At hun ser en, der kan være en god far, i mig.«

Og dét gør Julia Sofia Aastrup. Men hun havde egentlig regnet med, at det var en privat sag.

»Jeg er ude at køre bil med min søster, da han ringer for at hyggesnakke og pludselig siger. 'Nåh, men by the way, der kommer det her i fjernsynet i aften, så er du forberedt'. 'Undskyld, HVAD har du sagt på nationalt tv?' Jeg var lidt overrasket over, at han sagde det, men det er ikke ensbetydende med, at det er dårligt, at det er kommet ud i verden,« siger hun.

»Men jeg har svært ved at snakke om det, fordi vi jo ikke ved, hvad der kommer til at ske. Og det er jo ikke, fordi vi skal blive gravide i morgen, men vi er vildt gode venner og har meget samme måde at være på i livet, så det kunne godt fungere at have en familie.«

23-årige Julia Sofia Aastrup.
23-årige Julia Sofia Aastrup. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Ideen opstod en fuld aften i byen, mens Julia Sofia Aastrup var to-tre uger inde i sin 'Vild med dans'-sæson i 2017. Her faldt hun i snak med en af Frederik Nonnemanns tidligere dansepartnere, som pludselig spurgte: 'Nå, er du ikke blevet forelsket i ham endnu?'

»'Undskyld, hvad!? Frede er til mænd,' svarede jeg. 'Men sådan får man det bare altid,' sagde hun så. Og hun havde jo ret, kunne jeg mærke. Når det er så intimt og intenst, og man er så tæt på hinanden, så føles det som forelskelse. Jeg kunne mærke, at jeg var blevet 'venne-forelsket' i 'Frede'. Og det var dér, det skete,« siger hun.

»Så jeg gik hen til ham på den her bar og sagde: 'Oh my God, kunne det ikke være det niceste i verden, hvis vi fik et barn sammen?' 'Undskyld, hvad!?' sagde han, og hans ekskæreste, som han var sammen med på det tidspunkt, sagde: 'Undskyld, hvad!?'.«

»Men så er den bare vokset på os siden. Vi har joket lidt med det, men så har der måske også været et lille ønske om, at det var det, der skulle ske. Så den har ligget og udviklet sig lidt.«

Julia Sofia Aastrup har været YouTuber, siden hun var 15.
Julia Sofia Aastrup har været YouTuber, siden hun var 15. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Julia Sofia Aastrup blev single 'tre dage inden, Mette lukkede landet ned', som hun siger, og tilføjer med et sarkastisk smil:

»Så det var suuuper fedt.«

Så lige nu kunne det sagtens komme på tale med en regnbuefamilie med Frederik Nonnemann og hans kæreste, Mikkel. Men hun kunne lige så godt blive solomor. Få et barn med en anden kvinde. Eller en mand.

Julia Sofia Aastrup er rimelig åben. Også i forhold til sin seksualitet, som hun hverken vil kalde homoseksualitet, biseksualitet eller andet, der kan begrænse hendes kærlighed.

»Jeg har altid syntes, det var så grineren, når folk spurgte: 'Hvornår vidste du så, du var til piger?' Jamen, hvornår vidste du selv, du var til drenge? Det er ikke noget, jeg rigtig har tænkt over. Det var bare sådan, det var,« siger hun.