Torsdag havde eventyrfilmen 'Skammerens datter 2' premiere i biografer landet over, men skal du i biografen og se den nye storfilm, vil du sandsynligvis opdage, at der mangler noget.

En af filmens helt store hovedroller, skurken Drakan, er nemlig byttet ud med en ny skuespiller.

Der er tale om skuespilleren Peter Plaugborg, der er kendt fra flere danske film, tv-serie og teaterroller, som havde rollen som Drakan i den første film om Skammerens datter tilbage i 2015.

I filmseriens andet kapitel er han dog imidlertid skiftet ud med skuespilleren Mikkel Arendt.

Filmens producer, Eva Juhl Hammerich, udtaler til B.T. at man måtte skifte Peter Plaugborg ud, da skuespilleren ikke kunne få det hele til at gå op. Det samme gjaldt i øvrigt for skuespillerinden Maria Bonnevie, der heller ikke medvirker i 'Skammerens datter 2'.

»Maria kunne ikke få sin kalender til at gå op med vores film og en norsk film, som hun skulle lave umiddelbart efter Unge Astrid. Peter Plaugborgs engagement på teatret umuliggjorde, at han kunne arbejde på vores film,« lyder det fra produceren, der tilføjer:

»Vi var rigtig ærgerlige over, at det ikke kunne lade sig gøre for hverken Maria eller Peter, men vi er meget glade for, at Agnes Kittelsen og Mikkel Arndt kunne træde ind i stedet for.«

Filmens instruktør, Ask Hasselbalck, bekræfter samme forløb over for B.T., men understreger dog, at det alene var hans beslutning at lave en ny casting på Drakan-rollen, fordi Peter Plaugborg lavede teater.

Generelt er den danske 38-årige skuespiller forsvundet fra flere projekter, der har haft premiere i 2018.

Af filmdatabasen IMDB fremgår det eksempelvis, at Peter Plaugborg skulle have medvirket i Bille Augusts storfilm 'Lykke-Per' med Esben Smed i hovedrollen. Men da filmen fik premiere, var Peter Plaugborg ikke at finde i den.

På skuespillerens fanside på Facebook har fans også påpeget, hvordan skuespilleren ikke medvirkede i forestillingen 'Orlando' på Betty Nansen Teatret, selvom det egentlig var planen.

Endelig forlod Peter Plaugborg også forestillingen 'Kongens fald' på Det Kongelige Teater i efteråret som konsekvens af kunstneriske uoverensstemmelser. Plaugborg skulle ellers have spillet den altoverskyggende hovedrolle, som i stedet blev overtaget af skuespilleren Joen Højerslev kort før premieren.

Peter Plaugborg hilser på Dronningen under et aftenselskab for kunst og kultur på Christiansborg Slot i 2016.
Peter Plaugborg hilser på Dronningen under et aftenselskab for kunst og kultur på Christiansborg Slot i 2016. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

Peter Plaugborg selv forklarer i en e-mail til B.T., at han godt kan se, at det ser påfaldende ud, når han pludselig har en masse uafsluttede projekter. Desværre har det været sådan, at de forskellige kalendere ikke passede sammen.

'Det er tilfældigt, og der er selvfølgelig årsager til dem alle. Fælles for dem er, at de er udramatiske og oftest handler om kalenderoptimisme kombineret med optageperioder, som har det med at rykke sig. På den måde er teaterbranchen og filmbranchen ikke altid kompatible,' skriver Peter Plauborg, der dog ikke ønsker at stille op til et uddybende interview.

Skuespilleren har da heller ikke været helt væk, og han har netop medvirket i filmen 'Christian IV - den sidste rejse', ligesom han spillede en mindre rolle i Thomas Vinterbergs nye film 'Kursk', der havde premiere torsdag.

Peter Plaugborg er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2007 og vandt i 2011 en Robert for bedste mandlige birolle for Thomas Vinterberg-filmen 'Submarino'.