»Jeg vil vove den påstand, at jeg kunne have matchet bedre, end de formåede,« lyder det fra Michael Lundberg.

Den 36-årige langelænder blev i dette års udgave af DRs populære datingprogram 'Gift ved første blik' matchet med den 28-årige Pernille Lundsgaard fra Horsens.

Brylluppet og den efterfølgende bryllupsrejse gik godt, men da de skulle have en hverdag til at fungere, formåede de aldrig at se ud over deres forskelligheder og geografiske afstand og valgte derfor at lade sig skille igen efter tv-eksperimentets obligatoriske fem uger sammen.

»Vi holdt faktisk ikke de fem uger. Jeg valgte at sige stop i uge fire efter den morgen, hvor Pernille blev fornærmet over, at jeg rørte ved hendes hånd,« fortæller Michael Lundberg.

Michael og Pernille.
Michael og Pernille. Foto: DR
Vis mere

Som udgangspunkt synes Michael Lundberg godt om konceptet. Når han i dag ser tilbage på sin oplevelse med programmet, forstår han dog ikke, hvorfor han blev matchet, som han gjorde.

»Jeg synes næsten, det virker, som om de castede efter vores forskelligheder. Der var så mange ting, der skreg til himlen,« fortæller Michael Lundberg, der først og fremmest peger på sit og Pernille Lundsgaards forskellige politiske ståsteder.

»Pernille havde sagt, at hun ikke ville matches med en, der stemmer på Enhedslisten. Under castingforløbet sagde jeg netop, at jeg stemmer på Enhedslisten,« forklarer han.

Han giver som et andet eksempel, at deres forskellige syn på økologi ligeledes gav anledning til stor frustration.

»Måske de bare syntes, at vi var fede at få i fjernsynet, frem for om vi var et godt match?« spørger Michael Lundberg undrende.

Da han i sin tid meldte sig til 'Gift ved første blik', besluttede han sig for at give eksperimentet en reel chance og havde derfor som delmål at blive i forholdet i alle fem uger.

I dag ville han nok have handlet anderledes, fortæller han.

»Pernille spurgte flere gange undervejs, om jeg syntes, vi skulle stoppe, og der skulle jeg nok bare have sagt ja. Jeg troede dybest set ikke på, at vi kunne have en fremtid sammen, fordi vi var så fundamentalt uenige. Jacob (programmets tilknyttede psykolog, red.) sagde, at jeg skulle se ud over Pernilles politiske holdninger, og jeg prøvede også, men det var svært.«

Bortset fra det ærgerlige match er Michael Lundberg i dag glad for at have medvirket i 'Gift ved første blik', som han kalder for en 'rigtig spændende oplevelse'.

Han har ikke længere kontakt med Pernille Lundsgaard. De stoppede med at tale sammen, da de for nylig i en skriftlig samtale igen kom til at diskutere deres politiske uenighed om Nye Borgerliges Pernille Vermund.

Michael Lundsberg kalder sig derfor for 'ret meget single', men selvom han nu må ud og lede efter kærligheden på ny, har han ikke tænkt sig at melde sig til et nyt datingprogram lige foreløbig.

»Jeg synes også, det er begrænset, hvad jeg kan melde mig til. Jeg er jo for eksempel ikke landmand,« griner han.

»Men jeg er frisk på at prøve sådan noget her igen en anden gang, for alt i alt har det været en fin oplevelse.«

Pernille Lundsgaard har ikke haft lyst til at stille op til interview.

Michael Lundsberg.
Michael Lundsberg.
Vis mere