»Nogle dage vågner hun op og føler sig som en dreng og andre gange som en pige. Det må jeg jo bare respektere, fordi jeg elsker hende.«

Sådan lyder det fra Helle Thorning-Schmidt.

Hun taler om sit yngste barn, der blev født med navnet Camilla, men som nu hedder Milo og er nonbinær, hvilket betyder, at hun hverken definerer sig som mand eller kvinde.

Det fortæller den tidligere statsminister i et interview med Alt for damerne.

Helle Thorning og hendes to børn i forbindelse med udgivelsen af sin bog mandag den 4. oktober 2021.
Helle Thorning og hendes to børn i forbindelse med udgivelsen af sin bog mandag den 4. oktober 2021. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Her fortæller hun også, at både hun og manden, Stephen Kinnock, havde visse udfordringer ved ændringen, og at de stadig fejler lidt i betegnelserne en gang imellem.

Noget, som også viser sig i interviewet med Alt for damerne, hvor Helle Thorning-Schmidt flere gange siger 'sin datter' om 22-årige Milo, hvorefter hun må rette det til 'sit barn'.

I modsætning til mange andre nonbinære benytter Milo dog stadig pronomenet 'hun', selvom hun altså ikke identificerer sig som kvinde.

Ud over Milo har Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock yderligere et barn sammen.

Nemlig datteren Johanna, der er 24 år gammel, og som er panseksuel, hvilket betyder, at hun ikke bliver tiltrukket af køn, men af personer.

Trods udfordringerne er Helle Thorning-Schmidt glad for, at hendes børn er åbne, ærlige og modige nok til at være sig selv, fortæller hun Alt for Damerne.

Den tidligere statsminister siger endvidere, at hun har lært meget af sine to børn.

»Mange i min generation er irriterede over, at nu skal man beskrive sig selv som ciskønnet og forholde sig til pronomener og det ene og det andet. Jeg har lært, at det at lære noget nyt – også selv om jeg ikke forstår det i starten – kan være positivt og udfordrende for min hjerne.«