Altid venlige Flemming Møldrup fra 'Kender du typen' bliver i Casper Christensen og Frank Hvams 'Klovn'-serie pludselig til en selvfed kleptoman.

I den nye sæsons femte afsnit, 'Kender du typen', har den 48-årige livsstilsekspert en bærende rolle som Frank-figurens nemesis, og han ser det som en stor ære at blive indlemmet i ’Klovn’-universet.

»Da Casper spurgte mig, blev jeg meget beæret. Jeg har altid været stor 'Klovn'-fan, så det var enormt sødt af dem at spørge,« fortæller Flemming Møldrup til B.T.

I afsnittet er Flemming Møldrup og Casper Christensen venner. I virkeligheden er de nok mere bekendte, forklarer han.

»Det er nok mest fiktion. Vi har mødt hinanden et par gange, og en af gangene snakkede han så om, at det kunne være sjovt at skrive et afsnit omkring min 'Kender du typen'-karakter.«

Frank Hvams karakter udtrykker i afsnittet stor lede over for de såkaldte livsstilseksperter, som med Franks ord 'bare kommer ind fra gaden og pludselig er ekspert i alting'.

Flemming Møldrup synes, portrætteringen er skidesjov og meget rammende i forhold til de fordomme, han møder som ekspert i 'Kender du typen'.

»De rammer alle fordomme. Specielt hos dem, der er kritiske over for programmet. De griber tit fat i det med, at det, vi siger i programmet, er noget, alle kan stå og sige.«

Flemming Møldrup og resten af 'Kender du typen'-holdet.
Flemming Møldrup og resten af 'Kender du typen'-holdet. Foto: DR
Vis mere

Da Casper Christensen og Frank Hvam præsenterede ham for manuskriptet, hvor hans karakter skal være kleptoman, var han kort usikker på, om det var en god ide.

»Jeg var lidt loren ved det og tænkte på, om der var seere, der kunne misforstå det. Men så igen, der er jo ingen, der misforstår 'Klovn'. Og jeg synes, det er et sjovt take, at hvis man var kleptoman og så kom ud i så mange hjem, så var fristelserne store.«

Flemming Møldrup tilføjer, at han blev meget imponeret over Casper Christensen og Frank Hvams arbejdsmetoder. Som stor 'Klovn'-fan var det helt specielt at komme med bag om optagelserne.

»De er simpelthen så dygtige, og det var virkelig svært at følge med i deres tempo. Bare den måde, de tryller deres fantastiske dialoger frem på. Det var fedt at se, hvordan de arbejder.«