Året 2020 har budt på nye omstændigheder for en masse mennesker, og det gælder også i det velkendte hvide telt i 'Den store bagedyst'.

I årets sæson må man ikke give kram, der er bedre plads blandt deltagerne, og så er der handsker på, når der bliver lavet kage.

Og da der blev filmet, var deltagerne også mere pressede på tid, forklarer dommer Markus Grigo.

»Hele skemaet blev presset, fordi vi var nødt til at udskyde indspilningerne på grund af coronaen,« siger han. Noget, man godt kunne mærke på deltagerne.

Deltageren Mads imponerede i allerførste program med at lave en flyvende ufo, der også havde en flot glaze.
Deltageren Mads imponerede i allerførste program med at lave en flyvende ufo, der også havde en flot glaze. Foto: Foto: DR / Carsten Mol
Vis mere

»Mens konkurrencen var i gang i teltet, var der ikke noget at mærke. Der gav folk den alt, hvad de havde, men da det var ovre, var de helt smadrede. Man kunne godt mærke, at deltagerne var trætte.«

Den 52-årige dommer fortæller, at der er et højt niveau i teltet i denne sæson. Og det på trods af, at årets 10 deltagere var ramt på øvelsestid.

Optagelserne lå, så der var mindre pause end normalt. Markus Grigo mener dog ikke, at det nødvendigvis har haft en effekt på de kager, der er blevet lavet i år.

»Nu har jeg det sådan, at deltagerne ved jo kun, hvad de ved. De kan kun øve, hvad de ved, så det er ikke altid, jeg synes, det er en kæmpe fordel at øve sig helt vildt,« lyder det fra dommeren, som havde sin debut som dommer sammen med Katrine Foged Thomsen i 2017.

»Jeg synes nogle gange, det er bedre for dem bare at tage hjem og slappe af.«

'Den store bagedyst' havde premiere på denne sæson lørdag 3. oktober, og den eneste kropskontakt i programmet var enkelte albuebump, som blev givet i erstatning for et sejrskram.

Der var dog masser at fejre, hvis man spørger Grigo. Deltagerne lagde nemlig ud med et særdeles højt niveau.

»De var virkelig gode, og det gør det jo også svært for os dommerne. Så går man og spekulerer på, hvor svær man skal gøre den hemmelige udfordring. Vi bruger meget tid på at udvikle,« lyder det fra ham, inden han uddyber:

»De skal jo huske, at det skal blive sværere og sværere, så hvis de starter med glaze og flyvende ufoer, skal de være sikre på at kunne gøre det bedre og bedre,« siger dommeren og griner.

'Den store bagedyst' kan ses de kommende lørdage klokken 20, og så kan det streames på DR.dk.