Tirsdag var dagen, hvor verdenspremieren på den seneste Bond-film, 'No Time to Die', langt om længe blev afholdt i Royal Albert Hall i London.

Premieren på den 25. film i rækken er nemlig blevet udskudt hele fem gange, først på grund af produktionsomstændigheder og siden af coronapandemien.

En film som denne, der lader sig vente på sig, kan ofte ende med at afføde en række store forventninger – og disse kan være svære at indfri.

Det er dog ikke tilfældet denne gang, forklarer B.T.s internationale korrespondent, Jakob Illeborg, der særligt har bidt mærke i de britiske anmelderes begejstring.

»Det, der er usædvanligt, er, at filmen får fuldt hus i anmeldelserne i næsten alle britiske medier. Det plejer Bond-film ikke at få – ikke i nærheden,« fortæller han.

»Der skal alligevel noget til, før The Guardian og The Daily Telegraph giver den fem ud af fem stjerner. Så skal det være godt. Især når det er noget, der er så 'poppet', om man så må sige.«

Ikke mindst finder han det bemærkelsesværdigt, at to så politisk forskellige medier erklærer sig enige i anmeldelserne.

»Man kunne godt have forestillet sig, at The Daily Telegraph, den mere højreorienterede avis, ville have tændt af på, at filmen gik ind i tiden med sin woke-ting,« siger Jakob Illeborg.

»Det må da siges at være en præstation. Åbenbart er der et andet element i den her film, synes den britiske presse, der altså hæver den langt over, hvad man ofte synes om James Bond-film.«

Noget af det, 'No Time to Die' netop får ros for, er, at filmen har fanget tiden og tør lege med James Bond-figuren, der ellers er kendt som en forholdsvis mandschauvinistisk karakter.

Blandt andet peger Jakob Illeborg på, at der er nogle signaler at hente, hvis man kigger på hovedrolleindehaveren Daniel Craigs antræk til premieren.

Her mødte han nemlig op i en lyserød jakke af velour.

»Det er ikke en typisk James Bond-jakke. James Bond vil altid møde op i sort jakkesæt med butterfly og hvid skjorte, og det gjorde han så ikke i går (tirsdag, red.). Så der er ingen tvivl om, at man har prøvet at forny James Bond-figuren og universet og lege med det i sin tid.«

'No Time to Die' kan ses i de danske biografer fra torsdag.