Lyt til artiklen

»Når man er ude af 'Robinson Ekspeditionen', så er man ude. Sådan er reglerne. Så kan man ikke bytte sig tilbage eller få en andens plads – selvom vedkommende tilbyder det.«

Således siger realityprogrammets redaktør Morten Lollike til B.T.

For det er nemlig kommet frem, at produktionen bag 'Robinson Eksepditionen' afviste, at Emil Honoré Andresen overtog den finaleplads, han blev tilbudt af deltageren Loay Zeraiq.

Emil Honoré Andresen har ellers mødt en del kritiske røster på grund af sin deltagelse i årets 'Robinson Ekspeditionen'.

Loay Zeraiq tilbød den udskældte Emil Honoré Andresen sin finaleplads i 'Robinson' - men det kunne der ikke blive tale om.
Loay Zeraiq tilbød den udskældte Emil Honoré Andresen sin finaleplads i 'Robinson' - men det kunne der ikke blive tale om. Foto: Sille Serup/Viaplay Group
Vis mere

Dramaet mellem ham og meddeltageren Lukas Bach Nielsen har nemlig ikke kun kostet ham et væld af hadefulde beskeder siden hjemkomsten.

Emils Honoré Andresens hårde og personlige begrundelse for at stemme Lukas hjem endte også med at koste ham selv deltagelsen i 'Robinson Ekspeditionen', da en nyindført jury valgte at stemme ham ud af ekspeditionen på netop den baggrund.

Men faktisk kunne den 24-årige lærerstuderende Emil Honoré Andresen godt have stået i mandagens finale alligevel. Finalisten Loay Zeraiq ville nemlig have givet sin finaleplads til sin kammerat.

»TV3 og Viaplay tillod ikke, at jeg gav min plads væk til ham, fordi der var lavet et afsnit med juryen, og det havde været forgæves, at de havde brugt så meget tid på det, hvis jeg så bare gav min plads til Emil,« siger 'Robinson'-finalisten til Her&Nu og tilføjer:

»Apropos Emil, så var han for ærekær til at tage imod min plads, hvis han havde fået den. Han ville gerne selv vinde det.«

Overfor Ekstra Bladet bekræfter Emil Honoré Andresen, at Loay Zeraiq tilbød ham sin plads i finalen – og at han valgte at takke nej til det generøse tilbud.

»Jeg ville vinde på fair vis, hvis jeg skulle vinde. Derfor sagde jeg nej til ham,« forklarer Emil Honoré Andresen til mediet.

Finalen i 'Robinson Ekspeditionen' kan ses mandag 5. december klokken 20 på TV3 og Viaplay.