Første sæson af ’Vild med dans’ rullede over skærmen i foråret 2005. Siden er det blevet til 13 sæsoner med seks værter, et hav af (semi-)kendte amatørdansere – og en lind strøm af skandaler.

Bortset fra et par stykker i småtingsafdelingen, har årets sæson ikke budt på de helt store skandaler, og derfor har BT været i arkiverne og samlet de mest mindeværdige af slagsen fra hele Vild Med Dans’ historie.

Men vi begynder med i år:

Dommerkritik

Årets sæson har hele vejen til finalen været afviklet ganske pænt. Ingen er blevet skilt, ingen er blevet slået ned, og ingen er blevet stinkende sure på hinanden. I hvert fald ikke på dansegulvet.

Til gengæld har der været livlig aktivitet på Twitter, hvor seerne har været godt trætte af dommer Jens Werner.

Fra venstre ses Nikolaj Hübbe, Anne Laxholm, Jens Werner og Britt Bendixen
Fra venstre ses Nikolaj Hübbe, Anne Laxholm, Jens Werner og Britt Bendixen Foto: Betina Garcia
Vis mere

’Jeg er ved at få nok af Jens Werner. Han er alt for meget på,’ lød et eksempel på det sociale medie, mens et andet lød:

’Ny rekord: I aften har Jens Werner talt mere end 11 par har danset.’

Selv tog dommeren kritikken med ophøjet ro. Til sin arbejdsgiver udtalte han:

»Selvfølgelig går jeg hjem og laver en kraftig evaluering af min egen performance. Jeg spørger min hustru, Anette, min storebror, Lars, og nogle enkelte andre venner om, hvordan det var. Jeg er meget selvkritisk, men det er ikke ensbetydende med, at de mennesker, der kritiserer mig ude, får lov til at vinde. Jeg kritiserer nok mig selv mere, end de ved derude,« fortalte han til TV 2.

Det var dog ikke kun seerne, der kritiserede den bramfri dommer. Kort efter sin sejr i 2015 fik skuespiller og nydanser Ena Spottag endelig lov at lukke lidt damp ud. Hun mente, at hele dommerpanelet, med Jens Werner og Britt Bendixen i spidsen, havde været mere end almindelige grove over for hende og et par kvindelige kammerater fra konkurrencen.

Vinderparret fra 2015 Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen.
Vinderparret fra 2015 Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen. Foto: Simon Læssøe
Vis mere

»Britt Bendixen og Jens Werner er nogle grineren typer, men jeg synes ikke, han taler pænt til piger. Det virker som om, han har et underligt kvindesyn. Han er hele tiden i forsvar på en eller anden måde. Det må han da også selv om. Han har nok nogle issues som fylder rigtig meget,« fortalte Ena Spottag til HER&NU.

Trekantsdramaer og skilsmisseplaner

Ingen tvivl om at de kendte og deres dansepartnere kommer rigtig tæt på hinanden i løbet af 'Vild med dans'. For nogen er det begyndelsen på et smukt venskab. For andre kærlighed. Og for nogen... ja, så er det altså ikke helt nemt at tackle at se sin hustru gennem få måneder danse tæt med en anden mand.

En ærgerlig Paula Larrain fik en kæmpe krammer af René Christensen efter de måtte forlade 'Vild med dans'.
En ærgerlig Paula Larrain fik en kæmpe krammer af René Christensen efter de måtte forlade 'Vild med dans'. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

Det måtte den dengang teologistuderende Mads Holger sande, da Paula Larrain - hans kone gennem få måneder - medvirkede i programmet i 2007. Den kontroversielle, nu afdøde, politiker mente, at Larrains dansepartner, René Christensen, flirtede med hende og truede ham med smadrede knæskaller. Danseren meldte sagen til politiet. Mads Holger og Paula Larrain blev siden skilt.

2007 var i det hele taget en skandaleombrust sæson. Se & Hør afslørede, at Joachim Boldsen måske var kommet liiiidt for tæt på sin dansepartner, Vickie Jo Ringgaard. I hvert fald havde håndboldspilleren tilbragt en weekend hos danseren, mens hans kone og nyfødte datter var taget på ferie. Dengang benægtede Boldsen rygterne:

»Det er grotesk og mest synd for min kone og datter. Men rygterne skal ikke få lov til at ødelægge det venskab, som jeg har opbygget med Vickie,« sagde han til ugebladet.

Kom Joachim Boldsen og Vickie Jo Ringgaard lidt for tæt på hinanden under 'Vild med dans' i 2007?
Kom Joachim Boldsen og Vickie Jo Ringgaard lidt for tæt på hinanden under 'Vild med dans' i 2007? Foto: Mogens Flindt
Vis mere

Siden har han dog indrømmet over for BT, at deltagelsen i danseshowet var ved at koste ham ægteskabet:

»Jeg forandrede mig meget i den periode. Og det var ikke til det bedre. Jeg var virkelig et dumt svin, når jeg tænker tilbage på det. Jeg blev lidt for hurtig på aftrækkeren og dum at høre på. Jeg var alt for overfladisk, og det gik ud over mine nærmeste,« fortalte han i 2013.

Vicki Berlin og Jesper Dalsgaard i 'Vild med dans' i 2007. Han endte med at trække sig fra konkurrencen, og Vicki Berlin nåede i stedet finalen med Steen Lund.
Vicki Berlin og Jesper Dalsgaard i 'Vild med dans' i 2007. Han endte med at trække sig fra konkurrencen, og Vicki Berlin nåede i stedet finalen med Steen Lund. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

Og faktisk blev det til hele tre jalousidramaer den sæson. Komikeren Vicki Berlin indledte sæsonen med at danse med Jesper Dalsgaard, der er gift med en anden ‘Vild med dans’-danser Soffie Dalsgaard. Men undervejs måtte Berlin skifte partner.

Officielt trak Jesper Dalsgaard sig ud af konkurrencen på grund af stress. Den uofficielle forklaring var dog noget anderledes. Ifølge kilder skulle Soffie være jaloux og have forbudt manden i at danse med Vicki. Hun fortsatte I stedet med danseren Steen Lund, som hun blev nummer to med. Dalsgaard-parret blev ifølge Ekstra Bladet afvist fra efterfesten hele to gange, efter Soffie havde overfuset Vicki.

For nylig kunne vinderen fra 2014, vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedal , så afsløre at hendes liv og forhold heller ikke havde været en dans på roser, mens hun dansede med Silas Holst på tv.

»Hvis man melder sig til det, så skal man jo have opbakning hjemmefra, fordi man bruger, og det ved du også selv, så meget tid på det, især når man når til slutningen. Jeg var vildt glad, og når jeg så kom hjem, var det måske svært at forstå, at jeg kunne være så glad, og det egentlig var nogle andre, der gjorde mig vildt glad. Jeg kunne i hvert fald mærke, at det ændrede noget,« sagde Sara Maria Franch-Mærkedal for nylig i ’Til middag hos…’, da snakken faldt på den skilsmisse, hun gennemgik kort efter Vild med Dans.

Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst.
Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst. Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

»Så glemmer man jo alt andet, fordi man skal koncentrere sig om at være der, og så lever man jo i en eller anden lille boble. Hvis man har svært ved at tage den anden med, som jeg måske havde, så kan den anden person måske føle sig lidt udenfor.«

Kokain-skandale

Drama var der som sagt nok af i 2007, men var der også ulovlige stoffer i omløb blandt de medvirkende? Det mente ugebladet Se & Hør, der havde testet for spor efter kokain på toiletterne i studiet, hvor programmet blev optaget, med såkaldte 'drug wipes'.

Det blev til en forside med titlen 'Kokainen flyder'.

Det var dog langt fra sandheden, mente TV 2, der benægtede at danseshowet skulle have problemer med stoffer og meldte ugebladet til Pressenævnet. Det førte til kritik af Se & Hør, da det ikke kunne bevises, at kokainsporene skulle stamme fra deltagerne.

Kærlighed på dansegulvet

Dans fører dog – heldigvis! – ikke kun jalousi og anspændte forhold med sig. Faktisk tværtimod. Gennem tiden har danseshowet leveret flere stormende forelskelser.

Mie Moltke og Lai Yde fotograferet sammen i forbindelse med premieren på deres tv-program 'Sex, Lai og Mie', der blev sendt på Kanal4 i foråret 2015. I november meddelte de, at de skulle skilles.
Mie Moltke og Lai Yde fotograferet sammen i forbindelse med premieren på deres tv-program 'Sex, Lai og Mie', der blev sendt på Kanal4 i foråret 2015. I november meddelte de, at de skulle skilles. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Først var der skuespilleren Lai Yde og Mie Moltke, der forelskede sig for åben skærm, da de dansede sammen i 2007. Siden blev de gift og fik sønnen Mio I 2011. I november 2015 meddelte Moltke dog, at parret skulle skilles efter otte år sammen.

Sådan er det heldigvis ikke gået for Johnny Deluxe-forsangeren Noam Halby, der dansede med Katrine Bonde i 2009. De fandt også sammen uden for dansegulvet og fik sønnen Milas i 2012. Parret blev forlovet for tre år siden, da Noam friede foran rullende kameraer.

Også skønhedsdronningen Lisa Lents delte mere end dansetrin med sin partner, Michael Olesen. De stod dog først sammen som par et år efter deres deltagelse i 2009. De nåede at være kærester i halvandet år, før kærligheden brast i 2011.

Christianes chokexit

Christiane Schaumburg-Müller var vært på tre omgange ‘Vild med dans’ fra 2010. TV 2 ville ellers gerne have fortsat samarbejdet med den populære vært, men Schaumburg-Müller trak sig ganske pludseligt fra jobbet for at blive vært på SBS Discovery i 2013. Hendes gamle arbejdsplads måtte læse om jobskiftet i medierne.

»Jeg har ikke hørt noget om det,« lød det fra TV 2s underholdningschef Gitte Madsen til Ekstra Bladet.

Christiane Schaumburg-Müller og og medværten Claus Elming i 2012..
Christiane Schaumburg-Müller og og medværten Claus Elming i 2012.. Foto: Camilla Rønde
Vis mere

Allan blev kult!

Hvis 2007 var den mest skandaleramte år i 'Vild med dans' historie, så var 2013 uden tvivl den mest omdiskuterede - og ikke mindst underholdende. Og det skyldes alt sammen fodboldlegenden Allan Simonsen, som trods historisk lave dommerpoint formåede at nå helt frem til semifinalen takket være massiv opbakning fra seerne.

»Jeg ville være sur, hvis jeg var Sofie (Allans dansepartner, Sofie Kruuse, red.). Det er bare slet ikke godt, og jeres dans bliver næsten som en parodi,« lød det råt og brutalt fra dommer Britt Bedixen til den stivbenede sportsmand.

Allan Simonsen og Sofie Kruuse blev seernes darlings i 2013.
Allan Simonsen og Sofie Kruuse blev seernes darlings i 2013. Foto: Betina Garcia
Vis mere

Men seerne elskede Allan og stemte ham videre fredag efter fredag - til stor frustration for TV 2, der ændrede sms-koderne til afstemningen for at sikre at alle parrene 'bliver behandlet retfærdigt', som programmets mangeårige vært Claus Elming udtrykte det.

Seerne rasede - og en enkelt politianmeldte endda TV 2. Allan selv tog virakken pænt:

Deltager udsat for vold

Året efter i 2014 var det en noget mere trist begivenhed, der skabte overskrifter. Skuespilleren Besir Zeciri, der dansede sammen med Mie Moltke, blev overfaldet og truet med kniv, da han sammen med sin kæreste var på vej hjem fra programmets efterfest.

»Vi bliver rigtig bange. Jeg tænkte i de sekunder, at nu stikker han mig ned, og 'nej, nej, nej, jeg har ikke tid til det her, jeg har så mange ting, jeg skal nå',« fortalte han til BT dagen efter overfaldet.

Han endte med at få en knytnæve i hovedet, og siden viste det sig, at Zeciri havde fået en slem hjernerystelse, og derfor måtte trække sig fra 'Vild med dans'.

Var vinderdansen en kopi?

Men Besirs overfald var nu alligevel ikke forrige års mest omtalte 'Vild med dans'-historie. Det var derimod spørgsmålet om, hvorvidt danseveteranen Silas Holst havde kopieret den koreografi, der sikrede ham og partneren Sara Maria Franck-Mærkedahl sejren.

Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst i deres freestyle under finalen i 'Vild med dans' 2014.
Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst i deres freestyle under finalen i 'Vild med dans' 2014. Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

Det viste sig nemlig, at en meget lignende dans var blevet vist i det amerikanske talentshow 'So You Think You Can Dance?' i 2013. Du kan se videoen og Silas og Sara Marias dans HER.

Selv afviste Silas Holst, at han skulle have snydt:

»Jeg kan godt følge dem, der måske synes, at det var lidt mærkeligt. Men alle folk bliver jo inspireret af noget, og der er ikke nogen af os, der opfinder den dybe tallerken hver fredag. Man ser jo altid noget eller bliver inspireret af andre, og så gælder det om at samle de indtryk og ryste posen og sætte det sammen på en ny måde. Sådan har det altid været,« forklarede han til BT.