’Pitch Perfect 3’-stjernen Rebel Wilson har et ualmindeligt kontrakt-krav. Hun må ikke slanke sig.
I Hollywood bliver selv kendte skuespillere sendt hjem eller direkte fyret, hvis de bare vejer tre kilo for meget.
Men den australske skuespiller Rebel Wilson har det stik modsatte problem: hun må ikke slanke sig. Og det kan hun selv godt forstå.


»Man kan jo ikke rigtig spille en karakter, der hedder ’Fat Amy’ (Fede Amy, red.) og så møde op med en kropsvægt på 60 kilo,« siger Rebel Wilson således i et nyt interview med bladet Hollywood Reporter.


Aldrig under 110 kilo


I kontrakten til ’Pitch Perfect 3’, der har dansk premiere i dag, står det således, at Wilsons vægt ikke på noget tidspunkt må dykke under 110 kilo.
Ikke alene skal skuespilleren, der fik sit store internationale gennembrud i film-komedien ’Bridesmaids’ (2011), således leve op til sit rollenavn. Mange af de sjove optrin i ’Pitch Perfect 3’, hvor Fat Amy og resten af a cappella-gruppen ’Barden Bellas’ denne gang skal kæmpe om verdensmesterskabet, er således også bygget op omkring Amys vægt.


Men som den optimist, hun er, har Rebel Wilson formået at vende det, hun selv kalder ’mit naturlige vægtproblem, til noget positivt.
Således har den 37-årige skuespiller, der i 2011 permanent flyttede til Los Angeles, selv designet alle de kostumer, som ’Fat Amy’ bruger i den nye film.
»Jeg ved, at ’Fat Amy’ har mange fans. Hun er blevet en slags symbol og idol for virkelige kvinder, der måske også vejer lidt for meget. Og jeg ville give dem en chance for at ligne Amy,« siger Rebel Wilson til Hollywood Reporter.
Siden optagelserne i begyndelsen af 2017 har Rebel Wilsons designerdrømme så taget yderligere fart. Og i efteråret lancerede hun sin egen kollektion ’Rebel Wilson X Angels’, et tøjmærke, der nu kan købes i butikker overalt i USA.
Og nu er overvægt ikke noget nyt for Rebel Wilson.


Tykkere med vilje


Allerede da hun sammen med sine forældre og tre søskende voksede op i Sydney, Australien, kæmpede hun med vægten.
Men de gavmilde kurver hæmmede ikke Rebel Wilsons drømme om at blive skuespiller og filmstjerne, tværtimod.
Da den bare 24-årige Wilson i 2004 opdagede, at en anden ’rund’ skuespiller fik publikum til at grine højere end hun selv, fandt hun ud af, at højere vægt ofte førte grin.


»Jeg bliver nødt til at være tykkere,« sagde Rebel Wilson (ifølge et interview med avisen Daily Telegraph) til sig selv.
Siden førte skuespildrømmen Rebel Wilson til en skuespillerskole i både Sydney og Los Angeles. Landsmanden og medskuespilleren Nicole Kidman var én af de første, der fik øje på Rebel Wilsons talent.
Og det blev ikke ved de rosende ord.


Hjælp fra Nicole Kidman


Således finansierede Kidman store dele af sin yngre kollegas skuespilleruddannelse.
Og i interviewet med Hollywood Reporter indrømmer Wilson, at hun skylder Nicole Kidman ’en stor del’ af sin karriere. Og selvom den australske stjerne er kendt for sine runde former, så betyder det ikke, at hun også lever usundt.
Således har Rebel Wilson gjort sig selv til talsmand for en sund levevis.
Og ind imellem sine roller lader hun vægten falde med 15 kilo.
»Folk kan slet ikke genkende mig. Og de bliver helt nervøse på mine vegne. De tror ikke, at jeg kan få skuespillerjob, hvis jeg ikke er tyk.«
Mange forudser, at ’Pitch Perfect 3’ bliver den sidste film i serien, der begyndte i 2012.