Lyt til artiklen

Vild med dans danseren Mie Moltke kan meget andet end at danse. Faktisk har den blonde tidligere elitedanser en to-årig uddannelse som parterapeut taget hos Sexologiskolen på Islands Brygge bag sig samt en uddannelse som folkeskolelærer.

Det er især den to-årige parterapeut uddannelse samt Mie Moltkes egne erfaringer indenfor den spirituelle Tantra-verden, hun og gemalen Lai Yde vil trække på, når de i de kommende programmer 'Sex, Lai og Mie' for åbent kamera skal hjælpe en række par i krise med at finde melodien på lagnerne igen.

bt.dk har mødt parret i deres fælles projekt, 'Soulhouse', der ligger oppe under taget på en tredjesals bygning på Nørrebro.

Her underviser Mie Moltke i dans, zumba og Feminineflow, et dansetræningsforløb, hvor der også er fokus på kvindens indre liv, som Mie Moltke selv har udviklet. Mens Lai Yde, der også er uddannet skuespiller underviser i ledelsesudvikling.

Og det er også her, at programmerne bliver optaget, faktisk i skrivende stund.

De to lægger ikke skjul på, at deres brug af Tantra filosofien i deres eget parforhold og sexliv vil komme til at fylde en del i programmet, når de skal forsøge at hjælpe de kriseramte par.

»Seksuelle problemer handler om meget andet. Derfor handler programmerne meget om parforhold og med fokus på sex. Grunden til vi selv turde stille os frem er, at vi har nogle teorier, vi kan byde på,«, fortæller Mie Moltke.

Både hun og Lai Yde understreger, at de ikke er specialister i at redde parforhold.

»Men derfor kan man jo godt lade sig inspirere. Vi er for eksempel gået nogle andre veje, end de fleste par har. Og vi har vovet skindet mange gange«, siger Lai Yde.

Mie Moltke og Lai Yde vil derfor indføre parrene i deres teorier, der bygger på tantrafilosofien.

De går især ud på, at man skal lære at føle efter inden i sig selv, blive fortrolig med sine følelser og ikke fornægte dem, uanset om følelserne er positive eller negative. På den måde får man åbnet både sin krop og sit sind.

For det gælder nemlig om at få parrene til at nytænke sig selv, så de igen kan finde gnisten og lysten til at dyrke sex sammen igen. Og her kan tantra sex også komme på tale. Det bekræfter Mie Moltke og Lai Yde på spørgsmålet om, parrene også skal lære at dyrke tantrasex.

»Ja, nogle af dem, siger Mie Moltke.

Lai Yde forklarer, at for ham som mand, der giver sin kvinde tantrasex er det med devisen om, at kvinden får nogle andre orgasmer, end hun plejer.

»Tantrasex er, at manden hjælper kvinden til at få orgasme, der når helt ud i kroppen i stedet for en masse småorgasmer her og der, forklarer han.

»Vi har lært nogle af parrene at åbne op for tantramassage, der er en vildt god måde at åbne for mødt med tantra. Det er en måde at åbne for hele kroppen, for lyst og for nydelse. Og når kvinden giver tantra massage til manden, så kan hun bruge sin krop, sit hår og sin numse, forklarer Mie Moltke.

Deres plan er, at det som udgangspunkt er parrene selv, der skal give hinanden massage. Men der kan godt komme en tredjepart ind.

»Det kan godt være. Men det kommer 100 procent an på, hvor parrene er og hvad de har lyst til, fastslår Mie Moltke.

Og skulle nogle af parrene i disse 50 shades of grey-tider gå rundt med hidtil hemmeligholdte ønsker om at dyrke sex ala filmen, så skal de bare komme ud med de ønsker.

»Tantra er ud fra min filosofi, ren anarki. Jeg har opfundet et begreb, der hedder orksex. Det er den mørke side af os, hvor manden bare tager og kvinder overgiver sig, fordi der er rigtig mange tantrafolk, som løber rundt med hovedet oppe i skyerne og tror, at man slet ikke må gå ned i den side af sig selv«, siger Lai Yde.

»Det handler om, at man skal være så sand mod sig selv som overhovedet muligt. Hvis der er nogle af parrene, der har lyst til at prøve sm-sex, gå i swingerklub eller fuldstændig overgivelse, jamen så tager vi den derfra«, lyder det beroligende fra Mie Moltke.

'Sex, Lai og Mie' har premiere tirsdag den 3. marts klokken 22.00 på Kanal 5. I alt deltager otte par, hvor man følger et par i hvert af de otte programmer.