Efter to sæsoner på 'X Factor' takkede Mette Lindberg sidste år nej til at fortsætte som dommer på programmet. Hun fortæller nu til B.T., at hovedårsagen til, hun sagde farvel til 'X Factor', var, at hun var blevet træt af miljøet blandt hendes to dommerkollegaer Thomas Blachman og Remee.

Selvom Mette Lindberg ikke længere er en del af 'X Factor'-formatet, vil hun de næste otte lørdage stadig være at se på skærmen i et nyt program klokken 21, når hun agerer dommer i Kanal 5's nye musik- og underholdningsprogram 'All Together Now'. To af de tungtvejende årsager, til det ikke længere hedder 'X Factor' for hendes vedkommende, er Blachman og Remee.

»De er to sure, trætte mænd, som mest af alt ønsker at få dig ned med nakken og gøre grin med dig. Sådan et arbejdsmiljø bliver man træt af i længden,« siger Mette Lindberg til B.T.

De i alt 14 måneder, som hun over to omgange intenst tilbragte i selskab med Blachman og Remee, blev til sidst for meget for hende, samtidig med, at hun følte en gentagen ensformighed, der gav hende lyst til at prøve noget nyt.

»Selvom jeg elskede at lave 'X Factor', skulle jeg ikke sidde fast der. Prøv at tænke på Remee og Blachman - de har siddet fast der så længe. Jeg synes, det var unuanceret. Det var, som om det hele gentog sig selv,« siger hun.

Mette Lindberg syntes, det var svært at være en del af Blachmann og Remees broderskab.
Mette Lindberg syntes, det var svært at være en del af Blachmann og Remees broderskab. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Hun fortæller, at programmet tilbød hende at fortsætte i dommerpanelet, men at hun takkede nej på baggrund af, hvem hun skulle dele panel med.

»Hvis nu der havde været måske bare én ny dommer med, så kunne det godt være, jeg havde syntes, det var noget, jeg kunne se mig selv i. Men jeg synes, det til sidst blev for forudsigeligt med de to,« siger hun.

Mette Lindberg fortæller, at det bestemt ikke er for tøsedrenge at være dommer i 'X Factor'.
Mette Lindberg fortæller, at det bestemt ikke er for tøsedrenge at være dommer i 'X Factor'. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Efter de to omgange 'X Factor, der hver tager omtrent syv måneder at optage, fortæller Mette Lindberg, at selvom det bragte hende glæde undervejs, var det også en kæmpe byrde at skulle bære.

»Det er ikke for tøsedrenge. Lad mig sige det sådan. Du har et kæmpe ansvar over for deltagerne og seerne, og alle har en holdning til alt, hvad du laver og udtaler dig om,« siger hun.

Under sidste sæson af 'X Factor' var det den 62-årige garvede rockmama Sanne Salomonsen, der overtog Mette Lindbergs plads i midten af de to mere eller mindre hårdføre, skaldede mænd.

»Nu vil jeg nødig lægge ord i munden på, hvordan hun ligesom har haft det. Men de har et langt og fasttømret broderskab, som det kan være svært at charme sig ind på og være en del af,« siger hun.

Dommerne i 'X Factor' 2017 Mette Lindberg, Thomas Blachman og Remee.
Dommerne i 'X Factor' 2017 Mette Lindberg, Thomas Blachman og Remee. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Og Mette Lindberg er ikke den eneste dommer i 'X Factor’s historie, der har følt, at det har været svært at sidde midt mellem Blachman og Remee. Lina Rafn fortalte i 2015 til B.T., at hun overvejede at stoppe på 'X Factor' - netop også på grund af de to to herrer, Blachman og Remee:

»Hvis du amputerer dem, for at jeg skal have det bedre, så amputerer du programmet. Så måske man bare skal finde en, der har lidt hårdere hud eller er bedre til at manipulere, så måske det bare er mig, der skal skiftes ud, og så må 'Mrs. Sensitive' blive hjemme og lave noget andet,« sagde Lina Rafn til B.T.

Lina Rafn overvejede selv at droppe 'X Factor' i 2015 på grund af de to meddommere.
Lina Rafn overvejede selv at droppe 'X Factor' i 2015 på grund af de to meddommere. Foto: FLINDT MOGENS
Vis mere

TV 2 har opkøbt formatet 'X Factor', og der er blevet skiftet en del ud i dommerpanelet. Mette Lindberg fortæller, hvorvidt hun ville takke ja, hvis de ringede og tilbød hende en dommerrolle næste gang:

»Det vil jeg ikke afvise, men jeg har andre planer, som jeg ved, kommer til at tage rigtig lang tid, som jeg glæder mig sindssygt meget til, som jeg desværre ikke kan røbe. Men jeg glæder mig til at se det nye 'X Factor', nu hvor der endelig er kommet noget ny dynamik ind.«

B.T. har talt med Thomas Blachmanns manager, der fortæller, at X-Factor-dommeren 'ingen kommentarer' har. Det har heller ikke været muligt at få Remee i tale.