Kontakt med de døde? Det er, hvad de to clairvoyante Rikke Rasmussen og Sebbastian Lorantius lever af.

De to kan til efteråret opleves i Kanal 5s programserie 'Fornemmelse for mord'. Her skal de med deres særlige evner forsøge at hjælpe pårørende til dræbte i uopklarede drabssager med at få svar på, hvorfor og hvordan deres kære blev slået ihjel.

BT har sat Rikke og Sebbastian stævne på en travl gade i København for at teste deres evner til at få forbindelse til nogle af fortidens voldsomme episoder, der har udspillet sig netop der.

Læs også: Clairvoyante skal finde Lundins ofre

- Jeg kan straks fornemme, at der er sket noget lige her. Det trykker i hovedet. Jeg kan mærke, hvordan slagene og sparkene hagler ned over ham, lyder det fra Rikke Rasmussen, da hun passerer en baggård.

Rikke kommer fra en familie, hvor clairvoyance går flere generationer tilbage.

Et cirka 15 år gammelt mord har - ifølge Rikke - fundet sted netop her. Voldsomme detaljer ryger ud af munden på hende, mens hun fysisk gennemgår nogle af de smertefulde ting, ofret blev udsat for år tilbage.

Også den unge Sebbastian Lorantius har færden af en forbrydelse. Det er dog et andet link, som et forbindelsespunktet hedder, han har fat i.

- Vi er tilbage i 80'erne. En ung kvinde har været udsat for et groft tilfælde af jalousivold. Hun har ikke kunne fået luft, lyder det fra Sebbastian, mens han gisper efter vejret, præcis som kvinden gjorde år tilbage, forklarer han.

Sebbastian og Rikke er en del af en god håndfuld clairvoyante, som med vært Thomas Mygind i spidsen gennemgår flere af landet mest grufulde mordsager. Sager, der endnu aldrig er blevet opklaret.

På trods af de overbevisende beretninger, har det ikke været muligt at bekræfte historiernes sandfærdighed.

'Fornemmelse for mord' har premiere onsdag den 10. september på Kanal 5.