Den kendte radio-duo Rasmus Bruun og Frederik Cilius fra satireprogrammet 'Den Korte Weekendavis' på Radio24syv er igen blevet klippet ud af et tv-program.

Ifølge kulturmediet Soundvenue blev komiker-parret skåret ud af Danmarks Indsamling, der løb over skærmen på DR1 lørdag.

De to komikere havde ellers fået frie tøjler af DR til at levere en sketch til programmet. I den første sketch, parret havde fundet på, skulle Rasmus Bruun have haft en sort tissemand i munden. Det mente DR dog ikke passede til et indsamlingsshow i bedste sendetid.

Dernæst forsøgte komikerne med en video, hvor Frederik Cilius' karakter 'Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm' fra det tidligere 'Den Korte Radioavis' og nuværende 'Den Korte Weekendavis', skulle nægte at donere overskuddet fra komikernes kommende liveshow til Danmarks Indsamling. I videoen skulle hun sige, at hun ikke ville arbejde gratis, når alle andre, der var med til at lave Danmarks Indsamling, fik løn.

»Hvad med Helle Thorning, hun får vel også sine to en halv millioner kroner i årsløn for at være chef for Red Barnet?,« skulle hun ifølge Soundvenue sige.

Den korte radioavis vandt årets Zulu Comedy 2017. Galla i Operaen i København, torsdag aften. /ritzau/Mogens Flindt.
Den korte radioavis vandt årets Zulu Comedy 2017. Galla i Operaen i København, torsdag aften. /ritzau/Mogens Flindt. Foto: FLINDT MOGENS
Vis mere

Det ville DR dog ikke gå med til.

»Vi synes ikke, at Helle Thorning har noget med Danmarks Indsamlingen at gøre, og det ville blive en sammenblanding af budskaberne,« siger Anders Thomsen, redaktør på Danmarks Indsamlingen for DR til Soundvenue.

Frank Cillius og Rasmus Bruun insisterede dog på, at Helle Thorning skulle 'under bussen'.

»Vi holder ligesom på, at Helle Thorning skal nævnes. Det bliver en principsag. De vil gerne have, at vi tager pis på Lise Rønne og Christian Degn - men hvorfor må Helle Thorning ikke ryge under bussen? Så det bliver hårdt mod hårdt, og vi siger: 'I skal ikke vise den film, medmindre Helle Thorning er med'. Lad være med at bede os om at komme, hvis I ikke vil have det, vi laver,« siger Frederik Cilius til Soundvenue.

Anders Thomsen fortæller til Soudvenue, at han er ked af, at komikerne ikke ville være med.

Frank Cillius og Rasmus Bruuns deltagelse kunne måske have reddet programmet, som Anders Lund Madsen kvittede og udtalte, at han var 'ved at brække sig over.' Læs mere om det her.

Blev også klippet ud af 'Hvem vil være millionær'

For to uger siden kom det frem, at komikerparret var blevet klippet ud af TV 2-programmet 'Hvem vil være millionær' med Hans Pilgaard i september 2016.

Her forsøgte de sig med, hvad de mente var en uskyldig practical joke.

Men ifølge duoen selv blev det en 'katastrofal optræden', og Pilgaard så anderledes alvorligt på sagen og mistænkte Rasmus Bruun og Frederik Cilius for at snyde.

Under optagelserne, som ikke bliver sendt direkte på tv, bad komikerne om at bruge en af de tre velkendte livliner og ringe til en ven. De bad om at ringe til Mads Brügger, som er en af cheferne på Radio 24Syv. Men det var ikke ham, der tog røret. Derimod fik de Speaker Allan i røret. 'Den korte radioavis' lyttere vil vide, at Speaker Allan er en mindre bemidlet type, som har det med at ringe eller dukke op under programmet på de mest uheldige tidspunkter.

Det hele var ment som en joke, men sådan så de ikke på det hos TV 2. For det viste sig at komponisten Allan Gravgaard Madsen, som lægger stemme til Speaker Allan, befandt sig i bygningen under optagelserne af 'Hvem vil være millionær'.

»Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende i min tid som vært på 'Hvem vil være millionær'. Det, der skete, var meget forvirrende,« siger Hans Pilgaard til BT om den bizarre episode, som udspillede sig, da Rasmus Bruun og Frederik Cilius sad i den varme stol i september 2016.