Som så mange andre kendte danskere blev komikerparret Rasmus Bruun og Frederik Cilius, som står bag satireprogrammet 'Den korte radioavis' på Radio 24Syv inviteret til at deltage i TV2's populære quizprogram 'Hvem vil være millionær'. Men det gik så galt, at deres optræden - som det hidtil eneste i de 19 år TV 2 har sendt 'Hvem vil være millionær' - aldrig er blevet sendt på tv.

Det skriver Soundvenue.

Da komikerparret i september 2016 gæstede Hans Pilgaard i 'Hvem vil være millionær' forsøgte de sig med, hvad de mente var en uskyldig practical joke. Men ifølge duoen selv blev det en 'katastrofal optræden', og Pilgaard så anderledes alvorligt på sagen og mistænkte Rasmus Bruun og Frederik Cilius for at snyde.

Under optagelserne, som ikke bliver sendt direkte på tv, bad komikerne om at bruge en af de tre velkendte livliner og ringe til en ven. De bad om at ringe til Mads Brügger, som er en af cheferne på Radio 24Syv. Men det var ikke ham, der tog røret. Derimod fik de Speaker Allan i røret. 'Den korte radioavis' lyttere vil vide, at Speaker Allan er en mindre bemidlet type, som har det med at ringe eller dukke op under programmet på de mest uheldige tidspunkter.

'Vi stopper optagelsen, vi stopper optagelsen'

Men denne gang var timingen endnu dårligere end normalt.

»Telefonen ringer, og så siger Allan: ’Det er Allaaaaan’. Og så siger Hans Pilgaard: Ja, jeg skal tale med Mads Brügger, kan du stille ham igennem?’ ’Nnnnej. Han er her ikke’. ’Nå’. Og hvad der så sker, er lidt sløret for mig, men… hele programmet lukker…«, forklarer Frederik Cilius, der nok er bedre kendt for rollen som den kradsbørstige seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i 'Den korte radioavis' til Soundvenue og fortsætter:

»Det er ligesom, hvis man bliver taget med en guldbarre i Fort Knox: ’Vi stopper optagelsen, vi stopper optagelsen!’«

Karakteren Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm (Frederik Cillius) fra den korte radioavis på radio 24syv.
Karakteren Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm (Frederik Cillius) fra den korte radioavis på radio 24syv. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Det hele var ment som en joke, men sådan så de ikke på det hos TV 2. For det viste sig at komponisten Allan Gravgaard Madsen, som lægger stemme til Speaker Allan, befandt sig i bygningen under optagelserne af 'Hvem vil være millionær'.

»Har de forsøgt at snyde? Speaker Allan har siddet i et rum, hvor han har haft frit udsyn til en tv-skærm – det vil sige, han har haft mulighed for at se, det spørgsmål, han skulle svare på,« siger Hans Pilgaard til journalisternes fagblad Journalisten.

Ville donere gevinst til Storebæltsforbindelsen

Han understreger, at der skal være plads til at lave sjov i quizprogrammet, men ikke at så tvivl om, at alt går ærligt og redeligt til.

Speaker Allan fik faktisk lov til at hjælpe komikerparret med at svare rigtigt på spørgsmålet til 125.000 kroner, men efterfølgende valgte TV 2 at deres deltagelse ikke skulle sendes på tv.

Ifølge Frederik Cilius var det en overreaktion fra TV 2. I en mail til Journalisten skriver han, at producenterne og Hans Pilgaard troede, de var ude på at afsløre, hvor let det var at snyde i 'Hvem vil være millionær', fordi Mads Brügger på daværende tidspunkt var i gang med en dokumentarfilm.

Allerede før Rasmus Bruun og Frederik Cilius satte sig i den varme stol hos Hans Pilgaard, havde der været problemer. Komikerne ønskede at donere deres præmiepenge til Storebæltsforbindelsen, så 4.000 biler kunne køre gratis over broen, hvis de gik hele vejen og vandt millionen. Men det ville TV 2 ikke acceptere. I stedet valgte Rasmus Bruun og Frederik Cilius at gevinsten skulle gå til Kræftens Bekæmpelse.

De 50.000 kroner, 'Den korte radioavis' duo endte med at vinde fik organisationen dog aldrig glæde af, idet programmet aldrig blev vist på tv.

Har du hørt ugens nye afsnit af vores podcast 'Vi elsker clickbait'? Download det gratis i iTunes eller lyt med her:

Andre læser også