Han spillede rollen som Mads Skjerns underkuede søn i Matador. Nu har psykisk sygdom kostet Jacob Dalgaard livet

Det var ikke let at være Jacob Dalgaard. Forældrenes skilsmisse og faderens tragiske selvmord slog ham helt ud af kurs og til sidst endte psykisk sygdom med koste 47-årige Jacob Dalgaard livet.

I Matador var han den lille dreng med de store sårbare brune øjne, hvis højeste ønske var at blive rost og anerkendt af sin barske far Mads Skjern.

I sit virkelige liv kunne Jacob Dalgaard, der spillede Daniel, i afsnittet hvor han ikke fik en hest af sin far, ikke være fjernere fra sin karakter som Daniel.

Lige så kuet og underdanig Daniel var i Matador, lige så glad, klog og tosset var Jacob Dalgaard i sit eget liv. Når det altså ikke var for svært for ham.

Det blev det den 10. februar. Den dag Jacob Dalgaard døde fortæller hans barndomsveninde Majbrit Høyrup til BT:

»Hvis Jacob havde fået hjælp, så var han ikke død. Det var mangel på omsorg, der gjorde, at Jacob døde. Jeg synes, han burde have været indlagt, for han havde det så skidt til sidst,« fortæller Majbrit Høyrup om sin barndomsvens sidste svære tid.

Smukke øjne

Da han var 10 år, blev han hyret til rollen som Daniel Skjern. Hans store brune øjne greb hele Danmark om hjertet, da han bliver forbigået af sin far i serien, Mads Skjern. Faderen forærer datteren Ellen en hest, fordi hun er så god i skolen, mens Daniel i stedet får en hest foræret af sin mormor, hvorefter den lille dreng sørgmodigt siger: ’Jeg ville hellere have haft den af far’.

(artiklen fortsætter under billeder)

Lise Nørgaard, der er ophavskvinde til Jacob Dalgaards hjertegribende karakter fra ’Matador’ vidste ikke, at den 47-årige skuespiller var død, da BT ringede. Hun husker godt drengen med de kønne sørgmodige øjne:

Åbning af Korsbæk på Bakken

»Ja, det var jo ham, der fik hesten. Han havde sådan nogle smukke øjne, og jeg kan godt huske jeg sad og snakkede med ham ude på optagelserne. Jeg snakkede altid med børnene,« husker Nørgaard.

Jacob Dalgaard bliver bisat fra Bidstrup Kirke onsdag.

Læs mere om Jacob Dalgaards liv i BT Plus