Det danske Counter-Strike-hold North lukker og slukker.

Parken Sport & Entertainment og Nordisk Film har således besluttet at lukke organisationen for at fokusere på 'kerneforretningerne'.

Det oplyser Parken Sport & Entertainment og Nordisk Film i en pressemeddelelse

»Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi nu må lukke den dansk baserede e-sportsvirksomhed North, som har sat et flot aftryk i international e-sport,« siger Lars Bo Jeppesen, der er bestyrelsesformand for North og direktør i Parken Sport & Entertainment.

Det var ellers med store armbevægelser og ambitioner, da den danske esportsorganisation blev stiftet tilbage i 2017, men her fire år efter er det nu endelig slut.

»Vi har afsøgt markedet for at få en eller flere medinvestorer ombord på projektet, men har desværre ikke fundet det rigtige match. Det vil kræve markante fortsatte investeringer at skabe en bæredygtig forretning ude i fremtiden og derfor mener vi, at det eneste ansvarlige for vores samlede forretning er at rette al fokus mod vores kerneforretning i F.C. København, Parken og Lalandia,« siger Lars Bo Jeppesen.

North-projektet så ellers for alvor ud til at skulle blive en ny, stor faktor i dansk Counter-Strike, da man ud af det blå stjal stjernespilleren Markus 'Kjaerbye' Kjærbye fra Astralis. En historie, der skabte overskrifter overalt.

Men selvom det lignede starten på en stor dansk rivalisering, så blev det aldrig for alvor en lige kamp.

Nordisk Film og FC København stiftede i 2017 e-sportsholdet North, som nu lukker.
Nordisk Film og FC København stiftede i 2017 e-sportsholdet North, som nu lukker.
Vis mere

North var kortvarigt oppe som nummer tre på Counter-Strikes verdensrangliste, da de var på deres højeste, men slutter helt nede som nummer 46.

Gennem årene blev det blandt andet til en stor triumf ved DreamHack Masters Stockholm 2018, mens de også vandt mindre turneringer som DreamHack Open Valencia 2018 og DreamHack Open Montreal 2017.

Gennem tiden har holdet haft spillere som Emil 'Magisk' Reif, Kristian 'k0nfig' Wienecke, Markus 'Kjaerbye' Kjærbye, Casper 'cadiaN' Møller og Valdemar 'valde' Bjørn Vangså.

For fans af spillet FIFA er der dog gode nyheder. FC København overtager således FIFA-delen fra North, og de vil derfor fortsat være at finde i eSuperligaen.