Den danske esportsorganisation Astralis Group kan mandag præsentere et underskud på 14,5 millioner kroner.

Resultatet ligger dog inden for selskabets egne forventninger, og de glæder sig samtidig over, hvad Astralis selv kalder for en 'markant fremgang'. Året før kunne de således præsentere et underskud på 22,7 millioner kroner.

Omsætningen er samtidig øget fra 48,6 millioner til 51,5 millioner kroner. Det fremgår af organisationens årsrapport for 2020.

»I et år, hvor effekterne af pandemien udskød vores vækstplaner med 9-12 måneder, er årets resultat og udviklingen af vores forretning tilfredsstillende,« siger administrerende direktør, Anders Hørsholt, i en pressemeddelelse.

»Alt imens vi har investeret i nøgleområder af organisationen og vores forretning, har vi formået at øge omsætningen og markant forbedret vores driftsresultat, så vi står med et endnu stærkere fundament for vores forretning fremadrettet.«

På trods af det fortsatte underskud, så hæfter Astralis Group sig især ved de værdifulde rettigheder, de har.

»LEC, BLAST og Pro League, hvor vi ejer ligarettigheder for vores League of Legends og Counter-Strike-hold, har alle vist stor fremgang og bæredygtighed i form af midler distribueret til holdene, interessen fra nye hold i at købe sig ind i disse ligaer og de handler, der allerede har fundet sted til beløb langt over oprindelig værdi. På den baggrund mener vi, vores tre franchise slots, eller ligarettigheder, er signifikant underrepræsenteret i vores regnskaber,« siger Hørsholt.

Astralis melder samtidig om en lys fremtid i forhold til forventningerne til 2021.

I årsrapporten fremgår det også, at omsætningen i den danske organisation forventes at stige med 35-55 procent og nå 70-80 millioner kroner, mens driftsresultatet forventes at blive til et endnu mindre underskud på mellem 5 og 10 millioner kroner.