Øldrikkende danskere kan glæde sig over fortsat at kunne bestille en øl fra Indslev Bryggeri i baren.

I sidste uge blev det fynske bryggeri ellers erklæret konkurs, men Indslev Bryggeri er nu blevet reddet på målstregen fra lukning. Det skriver FødevareWatch.

Bryggeriet er blevet overtaget af Vestfyen, der blandt andet står bag Jolly Cola. Den nye ejer har betalt et hemmeligt beløb for at overtage samtlige af Indslev Bryggeris aktiviteter.

»Vi kunne på jungletrommerne forstå, at de ville splitte det ad, så udstyr osv. blev solgt hver for sig, og hvis vi reagerede hurtigt, ville vi kunne købe det hele samlet. Vi afleverede det, som så har vist sig at være det bedste bud, og det er nu vores plan at drive det videre, stort set som det hele tiden har kørt,« siger adm. direktør i Bryggeriet Vestfyen, Paul Mark, til Fødevarewatch.

Indslev Bryggeri har hidtil været ejet af Anders Busse Rasmussen, der for 12 år siden overtog det tomme bryggeri og igen fik gang i ølproduktionen.

Det var Anders Busse Rasmussens oldefars bror Frederik Christian Rasmussen, som byggede bryggeriet tilbage i 1897. Det var Anders Busse Rasmussen ikke klar over, da han besluttede sig for at købe bryggeriet.

Det er særligt produktionen af hvedeøl, som Indslev Bryggeri har satset på, samt en nicheproduktion af fadlagerede øl. Men konkurrencen fra større bryggerier trykkede.

Konkursen skete derfor efter en række svære år med underskud i større eller mindre grad hos bryggeriet.

Anders Busse Rasmussen skrev mandag i sidste uge følgende i en mail til sine medarbejdere:

'Efter længere tids intens kamp har vi desværre måttet erkende, at det ikke længere er muligt at fortsætte driften af bryggeriet.'

Vestfyen overtager en medarbejderstab på ni personer.

Den tidligere direktør, Anders Busse Rasmussen, bliver der dog næppe plads til, skriver Fødevarewatch.

Bryggeriet Vestfyen har ingen ambitioner om at flytte hverken produktion eller ansatte fra det netop opkøbte Indslev Bryghus ved Nørre Aaby.