Danskerne afbestiller sommerhuset, nu hvor de kan tage sydpå. Men andre står klar ifølge brancheorganisation.

Flere danskere afbestiller feriehuset i sommerferien og tager i stedet sydpå, efter at rejsereglerne gradvist er blevet lempet.

Det tegner dog alligevel til at blive en god sommer for udlejerne, da ventelisten er lang, og tyskere nu slipper for karantæne.

Det fortæller Carlos Villaro Lassen, der er direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

- Vi kan se, der er flere danskere, der afbestiller den planlagte sommerhusferie, fordi de har booket rejse sydpå.

- Men vi kan også se, at husene, der kommer på markedet, går som varmt brød. Der er mange på venteliste, og nu kan tyskerne får lov at komme hertil uden karantænekrav, siger han.

Det betyder, at der sammenlagt er flere bookinger, end der mistes.

Hos brancheorganisationen har de ikke tal for antallet af afbestillinger, da husene ikke får lov til at stå ledige særlig længe.

Alle organisationens bureauer melder dog om aflysninger fra danskere, fortæller Carlos Villaro Lassen. Medlemmerne tæller blandt andet DanCenter og Lalandia.

Sommerens store interesse får direktøren til at håbe på, at de overnatninger, corona har kostet i starten af 2021, kan blive indhentet.

- I juli og august kan halvdelen af omsætningen næsten hentes, og antallet af bookinger i september, oktober, november og december ligger på et højere niveau.

- Vi håber på, at vi trods en omvendt verden med flere danskere, færre tyskere, en sen sæson og aflysninger kan komme i land og få reddet 2021, siger Carlos Villaro Lassen.

Han tror, sommeren kan blive på niveau med sidste år, der var bedre end normalt. Det kan dog ende lidt dårligere, da mange selv har valgt at bruge sommerhuset, hvilket betyder, der er færre, der kan lejes ud.

Det er også stadig et problem, at der skal bruges en negativ test flere steder. Blandt andet på restauranter og i badeland.

- Det er med til at holde gæsterne væk fra disse steder, hvilket giver en dårligere ferieoplevelse og rammer de danske feriecentre, attraktioner og restauranter økonomisk hårdt.

- Med de fortsat faldende smittetal bør det omgående hæves, så det ikke ødelægger den vigtige højsæson i juli og august, siger Carlos Villaro Lassen.

/ritzau/