De stigende priser på el og fødevarer har fået konsekvenser for en populær sushikæde på Fyn.

Det skriver TV 2 Fyn.

Det drejer sig om kæden bar'sushi, der er tvunget til at lukke alle sine fire fynske restauranter.

Det bekræfter en af ejerne Søren Gordon Rasmussen over for TV 2 Fyn.

»Vi er nået til det punkt, hvor vi tænker, at det ikke længere er forsvarligt at fortsætte. Vi har kæmpet med næb og klør. Vi har gjort vores bedste, og det er desværre endt her,« siger Søren Gordon Rasmussen.

B.T. har tidligere kunnet fortælle, at de stigende el- og fødevarepriser stiller restauratørerne i et svært dilemma.

Hvis de hæver priserne, risikerer de nemlig at miste de kunder, der i forvejen bliver færre af, fordi restaurantbesøg er et af de første steder, mange sparer.

HORESTA, brancheorganisationen for hotel- og restauranterhvervet, genkender bekymringen ved prisstigningerne.

»Priserne er eksploderet, og det kommer desværre oven på to svære år med corona. Så mange restauranter har ikke meget reserve at stå imod med,« har Nadeem Wasi, der er medarbejderchef i HORESTA udtalt til B.T.

Den første bar'sushi åbnede i 2005 i Odense, og siden er der åbnet ni yderligere.

Det er de fire fynske restauranter, som lukker.