Lyt til artiklen

Butikskæden Stof 2000 er i økonomisk krise og lukker derfor 15 af sine i alt 25 butikker.

'Vi er selvfølgelig kede af at lukke 15 butikker, men vi vil i den forbindelse rette vores fokus på de resterende 10 butikker, samt webshop, og gøre forsøget på at drive disse videre. Vi håber at se dig i en af vores andre butikker eller på stof2000.dk,' skriver virksomheden på sin hjemmeside.

I en pressemeddelelse forklarer bestyrelsesformand Claus Madsen, at det ikke er lykkedes den nuværende ejerkreds at bringe selskabet på ret kurs i de tre år, der er gået, siden de nuværende ejere overtog.

'Der er tidligere tilført kapital til virksomheden, og det undersøges nu, hvorvidt det kan ske igen. Al den stund vi er tæt på at være i positiv drift, test af et nyt koncept med flere varer, som viser lovende takter, og ikke mindst hensynet til 150 arbejdspladser gør, at vi søger en løsning som indebærer fortsat drift i vores butikker,' skriver han i pressemeddelelsen.

Problemet er ifølge Stof 2000 en generel nedgang i branchen.

Markedet for stof og sytilbehør er ifølge kæden faldet med 20 procent.

I det seneste årsregnskab fra Stof 2000, der blev offentliggjort i juni sidste år, kom kæden ud med et underskud på 6,1 million kroner, hvilket førte til, at selskabets egenkapital blev mere end halveret.

Det var et utilfredsstillende resultat, skrev ledelsen i sin beretning til regnskabet.

Svaret var dengang at udvide sortimentet til også at omfatte hobbyartikler - men den strategi har altså ikke været nok til at vende skuden.

Kæden var også i økonomiske problemer i 2016, hvor selskabet bag gik i rekonstruktion. Det skete, efter at kæden havde haft underskud i fem ud af de syv seneste regnskaber.

Stof 2000 har hovedsæde i Odense.

B.T. arbejder på at få en kommentar fra ledelsen i Stof 2000.