Fitnesscentrene har i den grad lidt under coronakrisen, som medførte, at majoriteten af centre verden over måtte lukke ned.

En af dem, der mærker eftervirkningerne af dette, er træningskæden SATS, som vurderer at have fået et gigantisk corona-slag på 360 millioner danske kroner i manglende omsætning som følge af krisen.

Det står der i SATS' kvartalregnskab, som blev offentliggjort torsdag morgen.

Den norske kæde har ikke bare mærket et dyk i omsætningen i andet kvartal af 2020, men også en heftig nedgang på 190 millioner kroner i driftsresultatet.

SATS havde i anden kvartal af 2019 en omsætning på 703 millioner danske kroner, mens virksomheden i samme kvartal i år kun havde en omsætning på 522 millioner.

Fitnesskæden har centre i Norge, Sverige, Danmark og Finland, hvoraf de fleste lukkede ned i marts som følge af coronarestriktionerne. Centrene åbnede først igen i juni.

I den periode faldt medlemstallet med fem procent. Det svarer til cirka 35.000 medlemmer ifølge e24.

Ifølge SATS topchef, Sondre Gravir, skyldes tallet dog hovedsageligt manglende indmeldinger på grund af lukkede centre og altså ikke udmeldinger.

'Den negative effekt af covid-19 var betydeligt, men jeg tror oprigtigt på, at vi vil blive stærkere af denne krise,' lyder evalueringen af regnskabet fra Sondre Gravir.

'Vigtigheden og de positive effekter af at holde sig sund står endnu klarere for folk nu, end det gjorde før corona. Derudover står SATS stærkt – vi har stærke centre med mange medlemmer og veluddannede ansatte,' fortsætter han.

Topchefen siger endvidere, at de oplever, at medlemmerne vender tilbage i højere grad efter genåbningen end forventet.

Det vil SATS bruge til at forsøge at indhente de tabte salgsindtægter under coronakrisen, lyder det.

SATS har i skrivende stund 652.000 medlemmer i Norden.

Kæden tabte under coronakrisen flest indtægter i Norge – 42 procent – mens indtægterne steg minimalt i Sverige, som har haft langt mildere corona-restriktioner sammenlignet med de øvrige lande.

Indtægterne faldt med 28 og 31 procent i henholdsvis Finland og Danmark.