Salget af elbiler er steget enormt inden for det seneste år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Salget af elbiler i perioden juli 2021 til juni 2022 er nemlig steget med mere end 65 procent i forhold til samme periode året før.

Stigningen sker på trods af et enormt dyk i salg af benzin- og dieseldrevne biler, hvor stigende benzinpriser, stigende inflation og mangel på komponenter har ageret stopklods for leveringen af biler.

For mens benzin- og dieseldrevne biler gik 37 procent tilbage i salg i perioden, så bragede salget af nye elbiler mærkværdigt nok frem.

»Bilbranchen og kunderne fokuserer langt mere på elbiler, så det er helt naturligt, at salget af 'grønne' biler er under stærk stigning,« siger Mads Aarup, talsperson for elbilforeningen FDEL, som er en forbrugerorganisation, der repræsenterer danske bilister.

Også salget af elbiler er hårdt ramt af de svære vilkår og manglende komponenter, men lysten hos forbrugerne er tilsyneladende fortsat til stede.

»Hvis ikke vi havde komponentmangel, så havde vi solgt endnu flere,« siger Mads Aarup.

I samme periode er salget af hybridbiler desuden også steget, men med mere beskedne 7,8 procent.

Administrerende direktør i brancheorganisationen Autobranchen Danmark, Gitte Seeberg, fortæller også, at forbrugerne skal forvente længere leveringstid på biler helt generelt.

»Mange skriver under på aftaler, hvor bilerne så bliver leveret senere – også helt ind i 2023,« siger hun, og fortæller også, at priserne på biler vil stige ligesom alt andet.