Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

1.350.000.000.000.

Det er den formue, som Elon Musk går rundt med i sit navn.

Tirsdag slog Tesla-direktøren Elon Musk formuerekord og er nu omkring 100 milliarder kroner foran nærmeste konkurrent Jeff Bezos, der er stifter af firmaet Amazon.

Dermed har verdens rigeste i den grad stukket det lange ben foran i formuekapløbet og er nu oppe på hele 213 milliarder dollar svarende til 1.350 milliarder danske kroner i formue.

Det fremgår af Bloombergs top 500 Milliardærindeks.

Det enorme forspring kommer efter længere tid, hvor Tesla-aktien har været i stødt fremdrift. Aktien har givet baghjul til mange andre store tech-aktier, og den har hævet sig over verdensindekset.

De seneste tre måneder er Tesla-aktien steget markant i forhold til verdensindekset. Tesla er steget med over 12 procent, hvor verdensindekset kun er steget med tre procent.

Elon Musk kan dog ikke kalde sig for den rigeste nogensinde endnu – han mangler lige lidt endnu.

Den tidligere rekord tilhører nemlig konkurrenten Jeff Bezos, som formåede 8. juli i år, at lande på hele 214 milliarder dollar.

Der er dog ikke langt op til rekorden, da han i skrivende stund 'kun' mangler en milliard dollar for at tangere rekorden.

Bloombergs Milliardærindeks har også et par danske navne på listen – faktisk hele seks navne.

Fire af navnene springer ud af Danmarks rigeste familie, Kirk-Kristiansen, som er arvetager for Lego-koncernen.

De to rigeste danskere på listen er dog henholdsvis stifteren af Coloplast på 257.-pladsen, Niels Louis-Hansen, og Bestseller-milliardæren, Anders Holch Povlsen, på 187.-pladsen.