Når russerne hvert år i marts hylder kvinder ved at give blomster, er det blevet populært at give dem en helt særlig rose. Og den rose kommer fra et dansk gartneri.

I løbet af de seneste år er det stukket helt af, og russerne slår hvert år deres egen rekord i køb af roser. Det lille gartneri Rosa Danica i Marslev kan faktisk slet ikke følge med.

»Vi har ikke flere kvadratmeter at gøre godt med. Vi har fået vredet armen helt om på ryggen. Jeg ved ikke, hvor mange gange vores salgsafdeling har stået henne ved vores produktionschef og sagt: 'Kan vi ikke gøre et eller andet?' Jeg kunne godt lige bruge to lastbiler mere,« fortæller Torben Ravn Moth Madsen, der ejer gartneriet, til Fyens Stifstidende.

Men selv det, der lyder som en stor succes, er ikke uden udfordringer. For gartneriet kan slet ikke følge med efterspørgslen, skriver avisen.

For når roserne helst skal komme fra Rosa Danica, så lægger det et øget pres på produktion, men det har russerne opdaget, og derfor har de selvfølgelig bestilt blomsterne forud.

Faktisk har Rosa Danica allerede udsolgt i 2022.

Det er hvert år 8. marts, at russerne deler blomster ud til kvinderne i deres liv. Det gælder både for børn, ægtemænd og kollegaer, så det er en del blomster, der skal deles ud.

Og det er simpelthen ikke muligt for gartneriet at producere flere roser, medmindre de bygger nogle flere drivhuse, lyder det.