Kendisejendomsmægleren Peter Norvig er nu kun en kendis.

Han har nemlig fået frataget retten til at drive erhvervsejendomsmæglervirksomhed og har oven i hatten fået en bøde på 75.000 kroner.

Københavns Byret har nemlig stadfæstet en kendelse fra Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

»Jeg accepterer afgørelsen og tager den til efterretning, og så skal vi videre. Der er ikke andet at gøre,« siger Peter Norvig til Børsen.

Peter Norvig, ejendomsmægler.
Peter Norvig, ejendomsmægler. Foto: Claus Bech
Vis mere

Ud over den personlige bøde på 75.000 kroner har hans virksomhed Living Homes fået en bøde på 200.000 kroner.

Årsagen til, at Norvig nu ikke længere må sælge boliger - i hvert fald frem til april 2019, som han selv siger - er, at han har smølet med tibagebetalinger af deposita ved salg af flere lejligheder.

Den forholdsvis hårde dom er blevet sådan, fordi det ikke er første gang, Peter Norvig har haft problemer med at administrere deposita og få dem betalt retsmæssigt tilbage.

Også Hanne Nørrisgaard har fået en bøde på 75.000 kroner tilbage i 2005.

Det drejede sig også om projektsalgsejendomme, som er lejligheder, der bliver solgt, inden de er bygget.

Med 22 Nybolig-butikker sad Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard på første parket, da de danske ejendomsmæglere i 00'erne kunne tjene styrtende med penge på stigende boligpriser og en efterspørgsel på ejerboliger, som syntes umættelig, fortalte Norvig til B.T. sidste år.

Siden da er det dog gået ned ad bakke, og parret måtte sælge huset ved Bagsværd Sø, som var vurderet til 45 mio. kroner, og i stedet flytte i en lejebolig i Holte.

Parret har de seneste år forsøgt at genetablere sig selv.