Rejs hvorhen i verden, du vil, sammen med en ven - for kun 80 danske kroner.

Tilbuddet fra det norske flyselskab Norwegian lyder næsten for godt til at være sandt - og det er det da også.

Flyselskabets navn er nemlig blevet misbrugt i en mailkampagne, som lover kunderne uhørt lave priser.

'Denne kupon er meget eksklusiv og er kun tilgængelig i de næste 48 timer - og giver vores kunder mulighed for at flyve til en hvilken som helt destination i verden sammen med en, de holder af, for kun 80 DKK.'

Flysesskabet Norwegians navn er blevet misbrugt i en svindel-kampagne. (Arkivfoto)
Flysesskabet Norwegians navn er blevet misbrugt i en svindel-kampagne. (Arkivfoto) Foto: JOHAN NILSSON
Vis mere

Sådan lyder det i e-mailen, som bedragere har sendt til en række kunder i flyselskabets navn, skriver nordjyske.dk. Anledningen er angiveligt Norwegians 25-års jubilæum.

Men selv om det ser sådan ud, så er det altså IKKE det norske flyselskab, der er afsenderen.

Klikker du på linket i e-mailen, risikerer du nemlig, at svindlere hæver penge på dit dankort, og nej - du får ingen billige flybilletter til gengæld.

'Vi oplever desværre, at der indimellem sendes mails til vores kunder, hvor bedragere prøver at udgive sig for at være fra Norwegian. Vi prøver at forhindre disse bedrageriforsøg,' skriver Norwegians kommunikationschef, Charlotte Holmbergh Jacobsson, i en e-mail til avisen og advarer på det kraftigste kunderne mod at klikke på linket.

Ud over en lang næse og et ribbet betalingskort risikerer du at få ondsindet software installeret på din computer, hvis du klikker på linket i fupmailen.

Bortset fra en enkelt stavefejl i sætningen 'en hvilken som helt destination' er e-mailen skrevet på perfekt dansk. Det får eksperter til at tro, at danskere er med i svindlen.

Hvis du vil undgå at blive snydt, skal du tjekke afsenderen nøje. En e-mail med fup-tilbuddet var afsendt fra datawebas0782@mail165.wdc02.mcdlv.net - og ikke fra Norwegian.

Du bør også tjekke URL-linket i e-mailen ved at holde musen hen over linket uden at klikke. Hvis der er tale om en fupmail, vil der typisk dukke en adresse op, som intet har med Norwegian at gøre.