Det går som smurt for Surdejsbageren i Aalborg, der i den grad har vokseværk. Flere nye butikker er på vej, og en kendt nordjysk erhvervsmand bliver nu en del af virksomheden.

41-årige Henrik Bruse Skougaard har siden 2019 stået i spidsen for den succesfulde bagerforretning, men nu er der kommet en ny mand med ombord. Ejeren af Skagen Group, Jesper Winter, har købt halvdelen af Surdejsbageren.

Samtidig fortæller Henrik Bruse Skougaard, at flere nye butikker er på vej. I indeværende år åbner Surdejsbageren en forretning i Aalborg og en et andet sted i Nordjylland. De præcise lokationer er fortsat hemmelige.

Det er gået stærkt fremad med forretningen for iværksætteren, der er endt som hovedperson i en vild fortælling.

»På det her tidspunkt for to år siden stod jeg og bagte hjemme i garagen. Og så solgte jeg lidt af det nede på Grønttorvet. Det skulle bare være et hobbyprojekt,« siger han.

Men med en stor butik på toppen af Budolfi Plads, en millionomsætning øget med 50 procent siden samme tid sidste år og nu i alt 22 ansatte er det gået ufatteligt hurtigt.

»De dage, hvor der er lang kø, tænker jeg stadig 'hvad fanden er det, de kommer for?'. Det er så vildt, at folk bliver med at dukke op – dag efter dag,« siger den stolte bager.

Jesper Winters Skagen Group tæller virksomheder som Skagen Harbour Hotel, Skagen Bjesk og Skagen Fiskerestaurant – der har afdelinger i Skagen, Aalborg og København. Så det er en markant aktør, som Surdejsbageren har fået med på holdet.

For Henrik Bruse Skousgaard står det helt klart, hvad den nye medejer skal bidrage med.

»Jeg bruger stadig ekstremt mange timer i selve bageriet hver uge, så jeg mangler en, der har overskuddet til at styre al logistikken i virksomheden,« siger den travle ejer.

»Jesper skal hjælpe med at få det hele optimeret, så det fungerer, som det skal. Det gælder for eksempel lønninger, fakturaer, B2B og opstart af nye butikker,« uddyber bagerchefen, der også forventer, at Jesper Winters logistiske sans og erfaringer kan gøre Surdejsbageren endnu skarpere på, hvilke produkter de skal satse på.

Selvom Henrik Bruse Skousgaard nu pludselig kan lege med branchens tunge drenge, får han dog ikke storhedsvanvid.

»Jeg vil aldrig være sådan en direktør, der kører rundt fra sted til sted og kigger lidt – og så kort tid efter er væk igen. Jeg kan bedst lide at stå ude i bageriet og være en del af produktionen,« siger han.

Succeskriteriet er ikke at få en kæmpe kæde af bagerbutikker og blive millionær, men blot at have en forretning, der kan overleve.

»Og så gør det da ikke noget, hvis man har lidt ekstra til sig selv,« som han på klassisk nordjysk udtrykker det.

»Vi har dog gået og joket med, at jeg håber at blive nomineret til Gazelleprisen næste år,« siger han afslutningsvis med et smil på læben.

Surdejsbageren i Aalborg slog for første gang dørene op i 2019. I starten huserede de i lokaler under café AKTUEL, men er siden flyttet i større lokaler på toppen af Budolfi Plads.