Lyt til artiklen

»Den her handel svarer til, at hvis man havde et lille hygge garageband og så kommer Bruce Springsteen og spørger om han må være med.«

Jacob Risgaard er mere end lykkelig over sit nye samarbejde.

Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen køber sig nemlig ind i onlineforretningen Coolshop, som løven Jacob Risgaard er medejer og stifter af.

Det bekræfter Jacob Risgaard overfor B.T. på baggrund af en pressemeddelelse fra onlinebutikken.

Anders Holch-Povlsen står i spidsen for tøjkoncernen Bestseller.
Anders Holch-Povlsen står i spidsen for tøjkoncernen Bestseller. Foto: Bestseller
Vis mere

»Det var løven, der blev til en lillebitte missekat,« joker Jacob Risgaard om sig selv og fortsætter:

»Han er den ultimative forretningsmand at have med på holdet, og jeg havde tidligere joket, at jeg kun ville sælge, hvis det var til Anders Holch Povlsen.«

Selvom 2020 har været et år med store økonomiske udfordringer for mange, så sætter det ikke en stopper for Anders Holch Povlsen.

Da Danmark lukkede ned første gang, annoncerede Anders Holch Povlsen, at han skulle fyre 750 medarbejdere, og at Bestseller desuden nægtede at betale husleje til udlejerne af selskabets butikker i Danmark.

Men nu udvider Holch Povlsen sit detailimperium.

Helt præcist køber Anders Holch Povlsen 25 procent af Coolshop, hvilket han gør gennem investeringsselskabet Brightfolk A/S, der er ejet af Heartland A/S, som er holdingselskabet for familien bag Bestseller.

Hvad de 25 procent har kostet er hemmeligt. Men ifølge Jacob Risgaard er der tale om en »stor handel i dansk målestok.«

»Vi er heldigvis kommet op i en størrelse, hvor der ikke er så mange andre, der kan lege med, hvis man skal købe en ordentlig del af Coolshop,« siger Jacob Risgaard,« fortæller Risgaard til Børsen.

Og hvis der er nogen, der kan lege med, så må det være Anders Holch Povlsen. Den jyske rigmand er nemlig intet mindre end Danmarks rigeste, og det er han med en formue på lige omkring 59,52 milliarder kroner.

Det viser Bloombergs liste over verdens rigeste personer, hvor Bestseller-ejeren lige akkurat er krøbet forbi Danmarks nu næstrigeste, Coloplast-rigmanden Niels Peter Louis-Hansen, der står noteret for en formue på 58,58 milliarder kroner.

Udover Coolshop har Bestseller-milliardæren skudt et trecifret millionbeløb i Miinto og sidder desuden på store aktieposter i både Zalando og Asos, som det seneste år har oplevet en stigning i aktieposter på henholdsvis cirka 150 og 350 procent.