Kineserne svigter, og det går ud over pengepungen hos Thai Airways.

De seneste års økonomiske udfordringer ser ud til at fortsætte for det store thailandske flyselskab.

Indtægterne er nemlig faldet med ti procent i andet kvartal, og det øger selskabets underskud, skriver branchemediet Check-In.

Flyselskabet havde i andet kvartal et nettotab på 6,9 milliarder thailandske baht - hvilket svarer til 1,5 milliarder danske kroner.

Dermed er underskuddet mere end fordoblet, hvis man sammenligner med tallene fra samme periode sidste år, hvor beløbet lød på 680 millioner kroner.

Efter første halvår lyder selskabets samlede underskud på 1,4 millarder kroner. I samme periode sidste år var det begrænset til 76 millioner.

De økonomiske vanskeligheder skyldes de kinesiske turister - eller manglen på samme - lyder det.

Antallet af de vigtige kinesiske besøgende er nemlig faldet med 8,2 procent. Et fald, der står i skarp kontrast til den vækst på 21,3 procent, som landede oplevede sidste år.

Hvis man ser på det samlede antal turister, er dette dog steget med 1,1 procent.

Men det gør altså ingen forskel for Thai Airways, og ifølge Check-in er selskabet ikke det eneste thailandske flyselskab, der har haft et skidt andet kvartal.

Flere andre af landets udbydere har nemlig også mærket konsekvenserne af den manglende vækst i turismen.

Det gælder Bangkok Airways, Nok Air og Asia Aviation. Ligesom That Airways peger de alle på de fraværende kinesiske turister som grunden til deres tilbagegang.