Den danske modestifter Kim Hyldahl er ikke længere en del af direktionen i tøjfirmaet Mos Mosh. Et tøjfirma han stiftede i 2010 og har gjort til en tocifret millionforretning.

Det viser ændringer i CVR-registret ifølge Finans.

Hyldahl er dog ikke helt færdig i tøjfirmaet. Fremover skal den mangeårige modedirektør have titlen som næstformand for selskabets bestyrelse. Det er i øvrigt den daværende næstformand David Skjødt, der er blevet indsat som den nye administrerende direktør i Mos Mosh.

Til Finans siger stifteren, at ændringerne ikke vil få den store betydning i praksis.

»Ændringerne er ganske udramatiske. Jeg går på arbejde og knokler ligeså meget, som jeg altid har gjort. Men rent lovmæssigt må der ikke være hovedvægt fra bestyrelsen i direktionen, og derfor er jeg af praktiske årsager formelt trådt ud,« siger Kim Hyldahl.

Mos Mosh har omkring 24.000 europæiske forhandlere, og selvom det forgangene år med corona i højsædet tog hårdt på virksomheden, sluttede tøjfirmaet af med millioner på både top- og bundlinjen.

Virksomheden satsede ellers inden coronakrisen på at lande en omsætning på en halv milliard kroner inden udgangen af 2021. Det kommer dog med al sandsynlighed ikke til at ske, fortæller Hyldahl.

De seneste fem år har modebrandet tjent over 300 millioner kroner på sine kollektioner.