Den store danske it-virksomhed KMD skal have ny administrerende direktør.

Efter syv år stopper Eva Berneke i jobbet.

»Det har været en spændende opgave at lede KMD gennem de seneste syv år med masser af forandringer og nye tiltag. KMD har udviklet sig fra at være en lokal it-udbyder med fokus på at betjene den offentlige sektor i Danmark til at være et nordisk software- og it-løsningsselskab, der er aktivt inden for en række nye sektorer,« siger hun i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at hun stopper pr. 1. april og selv har opsagt sin stilling. I stedet flyttet hun nu sammen med sin familie til Paris, hvor hun tidligere har boet fra 1998 til 2007.

Den nye og snart forhenværende administrerende direktør i KMD: Per Johansson og Eva Berneke.
Den nye og snart forhenværende administrerende direktør i KMD: Per Johansson og Eva Berneke. Foto: KMD
Vis mere

KMD er ejet af japanske NEC Corporation, og fra bestyrelsesformand Masakazu Yamashina er der forståelse for, at Eva Berneke har valgt at søge nye udfordringer.

»Vi anerkender Eva Bernekes ønske om at starte et nyt kapitel i sit liv og ønsker hende alt godt fremover,« siger han.

Ny direktør hos KMD bliver i stedet Per Johansson, der er blevet rekrutteret internt – han har været direktør med ansvar for software til den finansielle sektor og medlem af topledelsen siden 2018.

»Per Johansson er et naturligt valg til topposten i KMD. Han har stor indsigt i den internationale softwaresektor, og sammen med ledelsesgruppen og alle koncernens medarbejdere vil han kunne tage os videre til det næste trin på vores strategiske rejse. Vi ser frem til at udvikle synergimulighederne yderligere,« siger Masakazu Yamashina.

Eva Berneke vil trods sin snarlige afrejse til Paris stadig have en arbejdsrelateret tilknytning til Danmark via sine bestyrelsesposter hos LEGO, Vestas og Nationalbanken. Hun har samtidig fået en bestyrelsespost hos uddannelsesinstitutionen École Polytechnique i den franske hovedstad.