De kalder sig selv for det mest spektakulære stormagasin i Norden.

Men kigger man på stormagasinet Illums regnskab, så er det mest spektakulære formentlig, at virksomheden for ottende år i træk har leveret et regnskab med underskud.

I alt løber det samlet set gennem årene op på næsten 600 millioner kroner. Det skriver Finans.dk.

I 2020 sluttede virksomheden med et underskud på hele 121 millioner kroner, og det er det næsthøjeste i Illums historie.

Stormagasinet har de seneste år gennemgået en gennemgribende modernisering for en halv milliard kroner. Foto: Scanpix
Stormagasinet har de seneste år gennemgået en gennemgribende modernisering for en halv milliard kroner. Foto: Scanpix Foto: Sofie Mathiassen
Vis mere

Samtidig gik de mange coronarestriktioner hårdt ud over omsætningen, der faldt mere end 200 millioner kroner fra 2019 til 2020. Og i ledelsen forventer man også, at corona vil sætte et aftryk på det indeværende regnskabsår. Det skriver de i deres beretning.

Her fremgår det også, at de ikke har tænkt sig at ændre strategi.

»Efter genåbningen vil ILLUM fortsætte udviklingen af stormagasinet i overensstemmelse med den fastlagte strategi og fortsætte vores fokus på luksus, service og oplevelser for kunder,« lyder det fra ledelsen i regnskabet.

Stormagasinet Illum har de seneste år også gennemgået en større renovering. I alt har virksomheden postet en halv milliard kroner i at modernisere stormagasinet, der også har fået en mere luksuriøs profil.