»Jeg har taget en kæmpe bid af priserne.«

Sådan siger en talende plastikdinosaur, der pryder BR's hjemmeside.

På en sort baggrund reklamerer legetøjskæden for, at kunderne her en lille måned før jul kan spare 30 procent på legetøj. Tilbuddet gælder ikke bare på Black Friday, men også de omkringliggende dage, sorte torsdag og sorte lørdag.

Men efter sorte lørdag kommer nu en søndag med shitstorm for legetøjskæden.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Mange danskere har set Black Friday som en mulighed for at få rabat på julegaverne til familiens børn, men de kommer til at sætte deres børns tålmodighed på en hård prøve. Legetøjet købt på Black Friday kommer nemlig først EFTER jul. Og det har fået mange vrede kunder til tasterne på BR's Facebook-side.

En af dem, der har skrevet til legetøjskæden, er den 35-årige bankassistent Mette Bygholm fra Hobro.

»Jeg synes, det er trist, at Danmarks nærmest eneste legetøjskæde ikke kan levere inden jul,« siger hun til B.T.

Mette Bygholm havde valgt for omkring 1.000 kroner julegaver til sine to børn og deres to fætre, og inden hun gennemførte betalingen, studsede hun over leveringen. Der stod, at den forventede levering var 28. december, altså fire dage efter at hendes børn og deres fætre skulle pakke gaverne op.

»Jeg tænkte, at det måtte være en fejl. Så jeg betalte bare og tænkte, at jeg ville skrive til dem på mandag.«

Hun blev dog alligevel lidt bekymret og skrev til BR på Facebook, og der fik hun det samme svar, som BR nu efterhånden har postet rigtig mange gange på Facebook.

'Vi beklager meget – der er fuld fart på vores onlinehandel i forbindelse med Black Friday, og det betyder desværre, at nogle varer har ekstra lang leveringstid. Du kan se den forventede leveringsdato ved valg af leveringsmetode inden betaling,' lyder den standardformulering, som kæden har sendt som svar til de mange vrede brugere, der nu bombardere siden.

'Seriøst, I burde kunne forvente, at mange vil købe julegaver ... Når varerne er på lager, så må I også kunne sørge for levering før jul,' skriver en Facebook-bruger.

'Er det seriøst en joke med levering den 28. december?!,' skriver en anden.

Mette Bygholm mener, at BR burde have haft styr på pakkeleveringen, inden firmaet lovede danskerne 30 procent rabat på legetøj op til jul. Det giver sig selv, at indkøbene på Black Friday skal bruges til julegaver og adventsgaver, mener hun.

»Selvfølgelig køber man legetøjet til jul. Jeg har da ikke noget at bruge det til, hvis det først kommer den 28.,« siger hun.

Mette Bygholm vil nu annullere ordren fra Black Friday og finde et andet sted at købe sine julegaver. BR tilbyder sine kunder fuld returret i 365 dage efter købet.

Kædechef i BR Charlotte From udtaler følgende i en skriftlig kommentar til B.T.:

»Kunderne har virkelig taget muligheden for at handle hjemme fra sofaen til sig, og derfor har vi haft fuld fart på vores onlinesalg hen over hele weekenden. Vi forsøger naturligvis at få alle pakker af sted hurtigst muligt, men den enorme trafik på vores onlinekanal betyder desværre også, at der kan være længere leveringstid. Det er vi ærgerlige over, og af den grund fortæller vi også kunderne, at der kan være længere leveringstid på deres vare, inden de gennemfører betalingen.«