Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hele Europa måber i disse dage over Joakim Mæhles lunger. Den nordjyske back tonser frem og tilbage og virker fuldstændigt utrættelig.

Men faktisk demonstrerede Joakim Mæhle allerede sin vanvittige kondition, da han som ungdomsspiller spillede i AaB. Det fortæller hans tidligere ungdomstræner Jacob Friis i mandagens udgave af B.T.s fodboldpodcast Fodbold FM. (Hør podcasten nederst i artiklen)

Dengang smadrede Joakim Mæhle den såkaldte bip-test, der er en konditionstest, der bliver brugt i fodboldklubber.

»Jeg har set mange ungdomsspillere, og jeg har set mange Superliga-spillere, men jeg har ikke set nogen, der har løbet så langt og så overlegent og løbet den der biptest ud. Det er han den første og eneste, jeg har mødt, der har gjort,« siger Jacob Friis.

Joakim Mæhle scorer til 3-0 under 1/8 dels finalen mellem Danmark og Wales på Amsterdam ArenA i Holland lørdag den 26. juni 2021. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Joakim Mæhle scorer til 3-0 under 1/8 dels finalen mellem Danmark og Wales på Amsterdam ArenA i Holland lørdag den 26. juni 2021. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

I en bip-test løber deltagerne frem og tilbage mellem to kegler, der står med 20 meters afstand. Man løber i intervaller og skal nå keglen inden en høj 'biplyd'. Der bliver kortere og kortere mellem ‘bippene’ så man til sidst løber i sit maksimale tempo. Testen tager 20 minutter, hvis man som Mæhle løber den helt ud.

Joakim Mæhles vej til landsholdet var ikke nem. Den 24-årige back døjede med flere skader i sine ungdomsår og stak ikke nævneværdigt ud på sine ungdomshold. Friis husker ham som en blandt mange gode spillere.

»Der var han én af flere. Han spillede både U17 og U19 på nogen rigtigt gode ungdomshold. Han var en god ung knægt blandt flere,« siger Jacob Friis.

Mæhle blev i sin ungdomstid desværre ramt af flere skader, og han besværliggjorde hans vej til den første professionelle kontrakt, og han var ikke den første på holdet, der fik den.

»Der var nok andre spillere, der havde knækket nakken på det der, når man samtidig ser sine holdkammerater få kontrakt. Han kom lidt fra baghjul, fordi han havde det forløb han havde,« siger Jacob Friis.

Du kan høre hele interviewet i podcasten herunder eller i din podcast-app. Ken Ilsø er dagens gæst, og udover Jacob Friis medvirker også Peter Møller.

Andre læser også