Et flertal uden om regeringen så gerne, at der kunne komme flere på stadion og opleve  de historiske EM-fodboldkampe i Parken.

For om fem dage skal Danmark tage imod Finland på hjemmebane i Danmarks første EM-slutrunde nogensinde og det er bedst med masser af tilskuere.

Ifølge DR Sporten, så vil seks partier danne et flertal udenom regeringen og få lukket flere tilskuere ind på stadion trods corona og den nuværende vaccinekalender.

»Jeg tror det er bedre, at vi har kontrol over, hvor tilskuerne opholder sig under en vigtig fodboldkamp, som rigtig mange mennesker rigtig gerne vil opleve. EM er en begivenhed, der ikke kan gøres om,« lyder det fra SF's sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen.

Foruden SF vil Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance også lukke flere ind på stadion, men det skal ske med afsæt i sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Parken kan optimalt have plads til omkring 38.000 tilskuere, hvor der på nuværende tidspunkt må komme 15.900 til de fire EM-kampe, der skal spilles i København.

Tidligere har B.T. skrevet, at Venstres idrætsordfører Stén Knuth gerne ville kigge på muligheden for, at færdigvaccinerede danskere kan komme ind og se de danske drenge jagte EM-guldet.

»Vi vil gerne gå ind i en drøftelse, om og i så fald hvordan de færdigvaccinerede kan deltage som tilskuere på stadion ud over det tilladte i sektionerne. Det vil vi ud fra tesen om, at når man er færdigvaccineret, så smitter man ikke,« siger han.

I den forbindelse valgte idrætsordføreren at stille spørgsmål om sagen til kulturminister Joy Mogensen og sundhedsminister Magnus Heunicke.

Som henviser til den nuværende aftale på 15.900 tilskuere.

Danmarks første kamp ved EM spilles 12. juni, når Finland gæster København. Herefter venter gruppekampe mod Belgien og Rusland. DBU har netop annonceret, at det er lykkedes at fremskaffe 522 ekstra billetter til kampen.

EM bliver officielt fløjtet i gang 11. juni i Rom.

Andre læser også