Endelig kom det. Noget fodboldfans over hele verden har ventet på.

En personlig hilsen fra den danske stjerne Christian Eriksen, hvor han smilende giver en opdatering på sin situation fra sin seng på Rigshospitalet.

Med billedet af Christian Eriksen fulgte ikke kun en opmuntrende besked fra stjernen, men også et lille indblik i, hvordan han har det efter det uhyggelige kollaps på Parkens plæne lørdag.

På det billede, som Christian Eriksen lagde op på sociale medier, og som i skrivende stund har rundet mere end 3,2 millioner likes, kan man nemlig også se den danske landsholdsstjerne monitor, hvor hans tal overvåges.

Og ser man nærmere på de tal, så er der udelukkende gode nyheder at spore.

Det forklarer Jørn Bech Laursen, der er overlæge og specialist i hjertesygdomme. Til dagligt driver han klinikken Hjertedoktoren i Charlottenlund.

»Når man er indlagt på Rigshospitalets hjerteafdeling, så går man med sådan en monitor hele tiden. Den er der til at overvåge ens hjerterytme konstant,« forklarer eksperten, der også kort dechifrerer de forskellige tal, man kan se.

Først og fremmest kan man se et grønt tal øverst.

Foto: Foto: Christian Eriksen/Instagram
Vis mere

Her er der tale om pulsen. Og på tidspunktet, hvor Christian Eriksen tog billedet, lå den på 62.

»Det er en helt normal puls for en voksen mand. Der ligger man normalt mellem 60-100. Så 62 er rigtig fint,« siger Jørn Bech Laursen.

De næste tal, man kan se, er røde og hedder 127/71. Det er Christian Eriksens blodtryk.

Og det kunne ikke være meget bedre, hvis man spørger Jørn Bech Laursen.

»127/71 er et perfekt blodtryk. Ganske enkelt,« siger overlægen.

Og så er der det sidste tal, som er et gult '16' nederst på monitoren.

Der er tale om respirationsfrekvensen. Altså hvor mange gange, man trækker vejret pr. minut.

Også her ser alt godt ud.

»16 er også helt normale tal for respirationsfrekvensen. Så alt ser godt ud,« siger Jørn Bech Laursen, der i øvrigt slår fast, at han naturligvis ikke ved, hvilke test Christian Eriksen går igennem i disse dage.

Endnu står det ikke klart, hvor længe Christian Eriksen skal være indlagt på Rigshospitalet.

Men den danske landstræner Kasper Hjulmand kunne på et pressemøde tirsdag formiddag fortælle, at den danske stjerne fortsat skal være indlagt til yderligere undersøgelser.

Selvom det var dramatiske scener, hele fodboldverdenen var vidne til lørdag aften, da Christian Eriksen kollapsede i det 43. minut, så endte det heldigvis med, at den danske stjerne blev genoplivet.

Landstræner Kasper Hjulmand taler med pressen før landsholdets træning i Helsingør, tirsdag den 15. juni 2021.
Landstræner Kasper Hjulmand taler med pressen før landsholdets træning i Helsingør, tirsdag den 15. juni 2021. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Siden blev han overbragt til Rigshospitalet. Og her – kunne Kasper Hjulmand berette – så den danske stjerne de sidste ti minutter af kampen lørdag aften. Det kan du læse mere om her.

Til sit Instagram-opslag kunne Eriksen i øvrigt beskrive, at han har det godt, når man tænker på, hvad han har været igennem.

Helt præcis skriver han:

»Jeg har det fint – omstændighederne taget i betragtning. Jeg skal fortsat have foretaget nogle undersøgelser på hospitalet, men jeg er o.k.«

»Nu vil jeg heppe på gutterne på landsholdet i de kommende kampe. Spil for hele Danmark. Bedste hilsner, Christian,« lyder fra danskeren på hans Instagram-profil.