En fødsel og en slutrunde på én og samme tid.

Måske lyder det bekendt? Under VM i 2018 blev en lille Eriksen-baby uden tvivl det mest omtalte drengebarn i Danmark, fordi han kom til verden lige før slutrunden i Rusland. Undervejs blev Jonas Knudsen så også fløjet hjem i et privatfly for at kunne se sin nyfødte datter, og nu er en ny landsholdsbaby på trapperne.

Anders 'AC' Christiansens kæreste, Mie, har nemlig termin i juni, hvor parret venter en lille datter, og det kan meget vel ende med at karambolere med sommerens EM.

Ekstra specielt bliver det af, at den danske landsholdslejr allerede nu befinder sig i en boble for at undgå coronasmitte blandt spillere og stab. En streng boble, de vil være i, så længe de stadig er med ved europamesterskabet.

Foto: FABIAN BIMMER
Vis mere

Det kan dog ende med, at Anders Christiansen bliver nødt til at bryde den boble for at være med til sin kærestes fødsel, men selv hvis det sker, er det ikke umiddelbart noget problem.

Det fortæller Dansk Boldspil-Unions fodbolddirektør, Peter Møller, til B.T. Han bekræfter samtidig, at DBU har haft en snak med midtbanemanden om det.

»Det kan vi teste os ud af. Selvfølgelig skal han have lov til at se sit barn, hvis det glædelige skulle ske for ham, så det er vi ikke så nervøse for. Spillerne har været gode til at blive testet hele tiden, så det skal nok løses, hvis det sker. Der er trods alt ting, der er vigtigere end fodbold,« fortæller Peter Møller.

Malmö-danskeren og hans kæreste har i forvejen en lille søn og venter sig nu en datter, der er sat til at komme til verden i juni.

Fodbolddirektør i DBU Peter Møller forventer ikke, at det bliver et problem, hvis Anders Christiansens kæreste går i fødsel under slutrunden.
Fodbolddirektør i DBU Peter Møller forventer ikke, at det bliver et problem, hvis Anders Christiansens kæreste går i fødsel under slutrunden. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Hovedpersonen selv vil dog ikke svare på, hvorvidt han vil forlade den danske EM-lejr i Helsingør for en stund, hvis telefonen pludselig ringer.

»Det er noget, min kæreste og jeg har snakket om, og det er noget, vi holder privat i første omgang,« siger han mandag på et virtuelt pressemøde.

Anders Christiansen havde måske heller ikke lige regnet med, at han var blandt de 26 navne, som landstræner Kasper Hjulmand i sidste uge udtog til EM. Den 30-årige dansker fortalte kort tid efter, at han var overrasket, da han fik beskeden.

»Det var et positivt chok, og jeg kneb også en lille tåre. Det er noget, jeg har gået og drømt om. Ja, det er ubeskriveligt og uvirkeligt. Jeg tror ikke rigtig, at det er gået op for mig endnu.«

Mandag satte han så endnu flere ord på det, der ifølge ham selv bliver noget af det største i hans karriere.

»Jeg blev ekstremt glad og stolt over udtagelsen. Det var ikke lige noget, jeg havde gået og forventet, men jeg havde drømt om det. Det er bare ekstremt stort. Jeg stod i køkkenet i mit hjem i Sverige, da opkaldet kom. Jeg tog telefonen og holdt vejret. Det var heldigvis et godt opkald.«

Nu er Anders Christiansen og resten af den danske EM-trup så samlet, og de kommende uger byder på ekstremt strenge forhold.

Peter Møller fortalte for et par uger siden til B.T., at spillerne bliver totalt isoleret under slutrunden og ingen kontakt må have med hverken familie, børn eller venner.

»Det er synd, men sådan er tilværelsen lige nu. Vi er nødt til at tage alle vores forholdsregler. Det vil være hamrende ærgerligt, hvis smitte rammer nogle af de her spillere, som har kæmpet i flere år for at komme til EM på hjemmebane. Vi har heldigvis været forskånet for smitte ved de tidligere samlinger,« sagde DBU-direktøren blandt andet.

Den danske EM-lejr befinder sig lige nu i østrigske Innsbruck forud for testkampen mod Tyskland, inden de 6. juni får besøg af Bosnien.

Seks dage senere gælder det så den første EM-gruppekamp i Parken, hvor Kasper Hjulmands drenge møder Finland.

Andre læser også