»Det var ren lykke. Vi havde overhovedet ikke noget at lave.«

Brian Gorm Hintz glemmer aldrig sommeren 1992.

For det første var han lige blevet far til en lille pige.

For det andet arbejdede han som politimand og havde til opgave at patruljere inde omkring Rådhuspladsen i København 26. juni, da Danmark slog Tyskland 2-0 og vandt europamesterskabet i fodbold.

Dansk jubel da vi den 26. juni 1992 vandt EM i fodbold.
Dansk jubel da vi den 26. juni 1992 vandt EM i fodbold. Foto: Jørgen Schytte
Vis mere

»Det var jo fuldstændig uhørt, bare det at Danmark var kommet i finalen. Det er svært at beskrive, men man glemmer aldrig den glæde og samhørighed, som danskerne viste, da vi vandt,« husker Brian Gorm Hintz tilbage.

»Alle var glade, folk hoppede rundt i Storkespringvandet. Selvom jeg ikke så hele kampen, så var det fantastisk bare at være en del af den glædesrus.«

Han havde i 1992 været politimand i ni år.

Før det havde han gået på handelsskolen i Næstved på samme tid med landsholdslegenden Jesper Olsen, og han har altid haft den overbevisning, at når der er landskamp, så er man en del af det, og så følger man med.

Brian Gorm Hintz (Til højre) og nabo Søren flager også for Danmark under EM-slutrunden.
Brian Gorm Hintz (Til højre) og nabo Søren flager også for Danmark under EM-slutrunden.
Vis mere

»Det var faktisk ikke irriterende at skulle være på arbejde, da der var EM-finale,« fortæller Brian Gorm Hintz, der ligesom dengang stadig bor i Ringsted.

Han tilføjer:

»Det var bare fedt at være en del af det hele, og der var jo storskærm på Rådhuspladsen, så vi kunne følge lidt med.«

Det var en af de nemmeste dage at være på arbejde, for der var lutter glade mennesker i Indre København. Brian Gorm Hintz mener, at der nærmest ikke var noget at lave.

»Det er jo bare sådan en dag, man aldrig glemmer,« husker Brian Gorm Hintz, der på grund af sin datters fødsel to dage forinden tog hjem klokken 23, da hans aftenvagt var overstået.

I dag er Brian Gorm Hintz 60 år. Han arbejder stadig ved politiet, men har derudover også et firma, der importerer italiensk vin.

Landsholdet har brug for din hjælp. Flag på den vildeste og mest kreative måde – hjælp med at gøre Danmark rød og hvid under EM!

Del dine bedste, sjoveste og mest kreative flagbilleder og -videoer med B.T. og vind fede præmier! Send til flag@bt.dk og LÆS MERE HER. #FLAGFORDANMARK