Det danske landshold har været igennem mange rædselsfulde landsholdsmomenter fra brækkede ben og brændte straffespark til missede slutrunder og kedeligt spil.

Alligevel er det et fodboldminde fra filmen Skytten, der har gjort størst indtryk på tidligere programchef på Radio24syv Mikael Bertelsen.

Det fortalte han, da han var gæst i B.T.s daglige EM-podcast, Fodbold FM, sammen med forfatter og forlægger Jakob Kvist, hvor de to gæster diskuterede deres værst landsholdsminder. (Hør podcasten nederst i artiklen eller i din podcast-app)

»Der er ikke nogen i nærheden af Allan Simonsen og pludselig så falder han og er blevet skudt af Jens Okking, der ligger oppe på taget af Rigshospitalet og sigter og kan skyde ham derfra som en sniper,« siger Mikael Bertelsen.

Mikael Bertelsen - programchef på Radio24syv
Mikael Bertelsen - programchef på Radio24syv Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Filmen skytten udkom i 1977 med Jens Okking i hovedrollen. Den handler om en tidligere snigskytte, der i protest mod et kommende atomkraftværk begynder at skyde prominente danskere.

Da filmen udkom var Allan Simonsen i den grad en prominent dansker. Samme år blev han kåret som Europas bedste fodboldspiller.

»Der er jeg så lille og jeg er så stor fan af Allan Simonsen, og jeg kan ikke kende forskel på fiktion og virkelighed, så jeg er sikker på, at Allan Simonsen er blevet skudt. Det gør et meget stort indtryk på mig,« siger Mikael Bertelsen.

Du kan høre, hvilke andre rædselsfulde momenter fra landsholdshistorien, som Mikael Bertelsen og Jakob Kvist fremhævede i podcasten herunder.

Undervejs kan du også høre, hvilke fem straffeskytter Åge Hareide ville vælge til en straffesparkskonkurrence, og hvordan Mikael Bertelsen som ung skaffede autografer fra det meste af Europa.

Andre læser også