Liverpool-manager Jürgen Klopp er meget imponeret af Mainz' danske cheftræner Bo Svensson.

Bo Svensson har fået mange roser, efter han trådte til som cheftræner i Mainz og hev klubben fri af nedrykningspladserne med en fremragende stime i foråret.

33 point hentede Mainz i 20 kampe med Bo Svensson som cheftræner, og det blev også bemærket i Liverpool.

Her sad den mangeårige spiller i Mainz og tidligere cheftræner i klubben, Jürgen Klopp, ellers langt ude på sædet efter Mainz' sæsonstart med kun seks point i 14 kampe og en placering helt i bunden inden ansættelsen af Svensson.

»Jeg var meget bekymret for klubben i sidste sæson,« siger Klopp i et interview med Bild ifølge DPA.

Trods et skidt udgangspunkt reddede Bo Svensson Mainz fri af nedrykning i den forgangne sæson. Sebastian El-Saqqa/Ritzau Scanpix
Trods et skidt udgangspunkt reddede Bo Svensson Mainz fri af nedrykning i den forgangne sæson. Sebastian El-Saqqa/Ritzau Scanpix
Vis mere

Klopp blev siden meget glad for at se, hvordan "Mainz under Bo Svensson pløjede gennem ligaen".

Klopp havde Svensson som spiller i Mainz i 2007/08-sæsonen.

»Jeg oplevede ham kun som spiller i et år. Som person var han allerede dengang en granat. Som træner er han et stort, stort talent, og indtil videre har han leveret et enestående stykke arbejde.«

»Hans hjerte slår for Mainz, og det er vigtigt. Han bringer det rigtige humør tilbage til holdet,« roser Klopp, der i alt tilbragte 18 år i Mainz.

41-årige Svensson har halvandet års erfaring som cheftræner i østrigske FC Liefering - reelt set Red Bull Salzburgs andethold - samt altså seks måneder i spidsen for Mainz.

Klopp tror på mere succes for Svensson, og han giver et simpelt råd til danskeren.

»Bare forbliv nøjagtigt den du er. Hvis man forsøger at spille en rolle, så er man på vej i den forkerte retning,« siger Klopp.

Svensson spillede som aktiv 122 kampe for Mainz. Siden var danskeren i fem år ungdomstræner i klubben, inden han tog til FC Liefering.

/ritzau/