Blast Pro Series og Astralis plejer at være et fremragende match i Counter-Strike-verdenen.

Bare ikke, når de danske verdensstjerne er på hjemmebane.

Fredag blev der skudt gang i Blast Pro Series Copenhagen i Royal Arena, hvor de seks deltagende hold hver skulle i ilden to gange, inden der lørdag spilles de resterende tre runde i den indledende gruppe foran 12.000 fans.

Og det blev en fiasko for Astralis.

Astralis er nu under hårdt pres i Blast Pro Series Copenhagen 2019.
Astralis er nu under hårdt pres i Blast Pro Series Copenhagen 2019. Foto: Cooper Neill
Vis mere

Verdensranglistens nummer to mødte først FaZe Clan på banen Inferno, hvor man tabte nærmeste havde tabt kampen efter første halvleg, der endte 2-13.

FaZe Clan gjorde hurtigt rent bord i starten af anden halvleg og vandt sammenlagt banen 2-16, og så var der allerede så småt pres på Astralis i turneringen.

I fredagens anden kamp mødte de svenske NIP (Ninjas In Pyjamas). Og historien var den samme. 3-12 var Astralis bagud efter første halvleg, hvor danskerne dog fik en bedre start efter pausen og hentede lidt ind på NIP.

Alligevel var svenskernes forspring for stort, og Astralis endte med at tabe banen 7-16 og står derfor noteret for nul sejre efter to kampe.

Blast Pro Series Copenhagen er det i alt 10. event, som e-sportsorganisationen RFRSH har lavet. Astralis har hidtil vundet tre afdelinger af turneringen, der første gang blev afholdt i København i 2017 - men Astralis har aldrig vundet i København.

I 2017 vandt brasilianske SK Gaming, hvis spillere i dag spiller under navnet MIBR. I 2018 vandt ukrainske Na'Vi.

Astralis møder lørdag de tre resterende hold i gruppespillet, som er Team Liquid, Na'Vi og Cloud9, hvilket skal ende med tre danske sejr, hvis der skal gøres forhåbninger om en sejr og en præmie på 125.000 dollars.

De to bedste hold fra gruppespillet spiller finale lørdag aften.