Lyt til artiklen

Det er ikke nogen hemmelighed, at der har været iskold luft mellem de kongelige brødre William og Harry og deres hustruer Kate og Meghan.

Derfor var overraskelsen også stor, da de kongelige par lørdag troppede op sammen for at tale med de sørgende uden for slottet i Windsor.

Og overraskelsen bliver ved med at give overskrifter.

For onsdag dokumenterede flere billeder, at Kate og Meghan stod sammen ved den korte gudstjeneste i Westminster Hall med William og Harry ved siden af.

Foto: POOL
Vis mere

Noget tyder derfor på, at der muligvis er forsoning i luften.

Dog ankom Meghan og Kate i hver deres biler til Westminster Hall, hvor briterne de næste fire dage kan komme og vise deres respekt foran dronning Elizabeths kiste.

Meghan rejste sammen med Sophie, grevinde af Wessex, hvorimod Kate rejste sammen med dronningegemalinde Camilla.

Beslutningen om at rejse hver for sig kom i skarp kontrast til brødrene prins William og prins Harry, som satte deres uenigheder til side for at gå side om side bag deres far, kong Charles.

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS
Vis mere

Meghan Markle – hertuginden af Sussex – bar et sæt perleøreringe, som hun fik, kort efter hun giftede sig med Harry i 2018.

Kate – den nye prinsesse af Wales – bar en broche, som engang blev båret af dronningen. Den var sat sammen med diamant- og perleøreringene fra prinsesse Dianas kollektion.

Prins William og prins Harry har ikke vist sig offentligt sammen med deres hustruer, prinsesse Kate og hertuginde Meghan, siden Commonwealth Day i marts 2020.

Foto: POOL
Vis mere

I Westminster Hall vil den afdøde monarks kiste ligge på såkaldt castrum doloris, hvilket betyder, at briterne kan komme forbi og sige et sidste farvel.

Fra onsdag til mandag vil man 24 timer i døgnet kunne komme og se dronning Elizabeths lukkede kiste.