Lyt til artiklen

Fredag bijobbede Sofie Linde som Langeland-korrespondent i B.T.-podcasten 'Det vi taler om'.

Ekspertisen har hun fra en barndom med massevis af besøg i det fynske øhav – og så ikke mindst fordi hun i sommer erhvervede sig et faldefærdigt sommerhus i landsbyen Snøde, hvis renoveringsprojekt man kan se i TV 2-programmet 'Linde på Langeland'.

Men i B.T.-podcasten må Sofie Linde erklære, at hun nok aldrig slipper fra langelandske Snøde igen.

For det endnu ikke færdigrenoverede sommerhus bliver umuligt at få solgt.

Huset har navnet Vennely, og det er langt fra færdigt, selvom tv-programmet 'Linde på Langeland' er i kassen.
Huset har navnet Vennely, og det er langt fra færdigt, selvom tv-programmet 'Linde på Langeland' er i kassen.
Vis mere

»Langeland er jo Udkantsdanmark, så rigtig mange er jo på den måde stavnsbundet til deres boliger. Og jeg tror måske, vi er dem, der har købt det dyreste hus på Langeland,« siger Sofie Linde og griner.

Der er nemlig generelt ikke meget gang i boligsalget på øen.

Det betyder lave priser, men Sofie Linde har også formået at betale alt for meget for Langelands-villaen.

»I starten var vi sådan: 'Hvorfor er der ingen, der har købt det her før? Folk er så dumme'. Så en dag møder jeg en lidt yngre fyr, der siger, at det er fordi, det er alt for dyrt jo. Altså, 600-et-eller-andet-tusinde, det er da okay! 'Nej, jeg ved da i hvert fald, at dem, der har købt det før jer, de har købt det for 100-et-eller-andet'. Nå, okay, jamen fedt nok..«

Det 131 år gamle hus er faldefærdigt indvendigt som ude. Så det er et noget større projekt, end Sofie Linde først havde regnet med.
Det 131 år gamle hus er faldefærdigt indvendigt som ude. Så det er et noget større projekt, end Sofie Linde først havde regnet med.
Vis mere

Sofie Linde og ægtemanden Joachim Ingversen måtte slippe 695.000 kroner for det nye sommerhus til dem og deres døtre Trine og Søs.

Men trods den høje pris – og trods 'Linde på Langeland' for længst er i kassen – så skal der stadig renoveres for mange tusinde kroner, før stedet overhovedet er beboeligt.

For indtil videre er kun ét rum færdigt – køkkenalrummet. Og så virker strømmen.

»Det er jo en 100 % dårlig idé. Vi er jo de eneste på Langeland, der poster penge i de der boliger,« siger Sofie Linde med et grin.

Tv-vært Sofie Linde har købt et faldefærdigt hus på Langeland – og det er der kommet et vellykket program ud af.
Tv-vært Sofie Linde har købt et faldefærdigt hus på Langeland – og det er der kommet et vellykket program ud af. Foto: TV 2
Vis mere

Så hun gør det klart, at husprojektet ikke er et, de bliver rige på.

»Alle er så stensikre på, at nu får vi alt det her, og så sælger vi det bare videre og tjener penge på det, og man har lyst til at råbe: 'Det kan vi ikke! Vi kan ikke få nogen penge for det', altså vi har købt det for dyrt fra start. Det er os, der er de dumme, det er os med de lange næser,« siger den folkekære tv-vært.

Hun kan dog trøste sig ved, at både hun og ægtemanden har fået honorar af TV 2 i den tid, de filmede »evighedsprojektet«.

Du kan høre hele den kulørte time af B.T.-podcasten 'Det vi taler om' – hvor Sofie Linde var med i slutningen som Langeland-korrespondent – herunder.