»Var det dumt, at jeg gjorde det? Ja, gu’ fanden var det det.«

Sådan sagde Cecilie Beck, da hun fredag eftermiddag var gæst i podcasten ‘Det vi taler om’, for at tale om sit forhold til en fotografelev.

I programmet fortalte Cecilie Beck, at de to ikke kun havde sex én gang - men gentagne gange. Men forholdet var hverken et eksempel på metoo eller sexisme, fastslog hun.

Det mener ellers Ekstra Bladets chefredaktør, Henrik Qvortrup, der i denne uge bragte historien om studieværten og eleven til torvs under rubrikken: ‘TV 2-stjerne knaldede praktikant’. Som man kunne læse i artiklen indledte TV2’s studievært Cecilie Beck under en reportagerejse i 2016 et forhold til en mandlig fotoelev.

Fredag blev historien vendt i ‘Det vi taler om’ og det gik ikke stille for sig, da Cecilie Beck og Henrik Qvortrup tørnede sammen i studiet. Du kan høre programmet her:

Ifølge Henrik Qvortrup burde historien have kostet Cecilie Beck jobbet som nyhedsvært, på samme måde som Jes Dorph mistede sit job efter en advokatundersøgelse tidligere på året afslørede, at han havde stået i forhold til praktikanter på TV 2.

Men den sammenligning købte Cecilie Beck på ingen måde ind på:

»Dorph er ikke blevet fyret for at have sex med praktikanter. Mellem linjerne i undersøgelsen kan man læse, at det var på grund af klager fra praktikanterne. Jeg har haft sex med en fotografelev, som var konsensual om forholdet,« sagde Cecilie Beck.

Dét argument gav Henrik Qvortrup til gengæld ikke noget for. Han mener, historien afslører, at der gælder ét regelsæt for mænd, men et andet for kvinder:

Ekstra Bladets chef redaktør, Henrik Qvortrup, mener, at der gælder et sæt regler for mænd og et andet for kvinder, når det handler om metoo. Foto Jon Wiche.
Ekstra Bladets chef redaktør, Henrik Qvortrup, mener, at der gælder et sæt regler for mænd og et andet for kvinder, når det handler om metoo. Foto Jon Wiche. Foto: Jon Wiche
Vis mere

»Det hykleri ville vi afdække. Der findes ingen nedskrevne regler, men hele metoo-diskussionen tager afsæt i om folk i overordnede stillinger har sex med folk i underordnede stillinger,« sagde han og stillede et spørgsmål til Anne Kirstine Cramon, der fredag var vikar for podcast-vært, Ditte Okman.

»Hvordan ved du, at Cecilie Beck ikke har benyttet sin magt til at tvinge eleven til at have sex,« spurgte chefredaktøren.

Det kunne Anne Kirstine Cramon svare entydigt på. Forud for programmet havde hun nemlig talt med eleven:

»Han synes, det var et ligeværdigt forhold, men han forstår ikke, hvorfor han ikke selv har fået lov at komme til orde i Ekstra Bladets artikel. Han er enormt ked af at blive spændt for din vogn for at sætte et eksempel,« sagde hun til Henrik Qvortrup, der svarede igen:

»Jeg er sikker på, at Cecilie Beck og eleven har haft et fortræffeligt forhold. Men det handler om, at der er et skævt magtforhold, når en profileret, feteret, berømt vært har sex med en praktikant, uanset om den pågældende siger, at det er o.k..«

Under en reportagerejse i 2016 indledte journalist og studievært på TV2, Cecilie Beck, et forhold til en fotograf-elev. Det blev i ugens løb en historie i Ekstra Bladet. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.
Under en reportagerejse i 2016 indledte journalist og studievært på TV2, Cecilie Beck, et forhold til en fotograf-elev. Det blev i ugens løb en historie i Ekstra Bladet. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix. Foto: Emil Helms
Vis mere

Ifølge Cecilie Beck har eleven aldrig klaget over forholdet, hvilket fik hende til at fastslå:

»Lige nu er du, Henrik Qvortrup, krænket på en anden mands vegne …«

For at få en afklaring på striden, ringede panelet til advokat Vibeke Borberg, der har speciale i mediejura. Hun forklarede, at kæresterier og kæresteforhold er omfattet af privatlivets fred.

»Og det ved Henrik Qvortrup. For det fik Se og Hør (hvor han tidligere var chef redaktør, red.) en dom for, da bladet afslørede et forhold mellem to håndboldkvinder i 2005.«

Vibeke Borberg finder det ‘prisværdigt’, at Ekstra Bladet nu vil indlede en debat om forhold mellem tv stjerner og praktikanter:

»Det er bare en anden sag end dem, der kom frem i dokumentaren om sexisme på TV 2,« fastslog hun:

»I den konkrete sag er der ikke tale om, at den ene har følt sig krænket eller følt sig i en situation, hvor han ikke kunne sige nej.«