Den korankastende Rasmus Paludan og partiet Stram Kurs nærmer sig det antal vælgererklæringer, der skal til, for at partiet kan stille op ved et kommende folketingsvalg.

Især i de seneste dage har det væltet ind med erklæringer, så partiet nu har over 17.000 af de nødvendige 20.109 erklæringer. Flere end 10.000 af dem er strømmet ind i løbet af april måned. Men er det hele en venstreorienteret sammensværgelse?

Der er ikke nogen form for beviser på, at det skulle være venstreorienterede vælgere, der enten individuelt eller som en koordineret aktion har udfyldt vælgererklæringer for Stram Kurs! Det er rent gætværk og spekulation. Og da antallet af erklæringer er steget voldsomt efter urolighederne på Nørrebro i påsken, kan man argumentere for, at underskrifterne er politisk motiverede af vælgere, der har fået nok.

Når man alligevel kan spekulere i, om nogle har set en fordel i at få Stram Kurs med på stemmesedlen, selvom de ikke har i sinde selv at stemme på partiet, så handler det især om stemmespild, men også om at blå blok vil ligne en broget rodebutik.

Blå blok er i forvejen sårbare over for stemmespild med både Kristendemokraterne, Nye Borgerlige og Klaus Riskær Pedersen-partiet balancerende omkring spærregrænsen. Jo flere partier stemmerne kan fordeles over, jo større er risikoen for, at de fordeler sig, så de går tabt. Det ville ikke være første gang, nogen spekulerede i at fremtvinge den mulighed.

Det politiske indhold i Stram Kurs handler om fædreland, forbud mod islam og retten til at bære våben, ligesom partiet har udarbejdet en top-20-liste over navngivne danskere med anden etnisk baggrund, der skal smides ud af landet. Ser man på organisationen, bruges der ord som “rigskongressen” og “rigsledere”. Partiet er tilsyneladende ikke bekymrede for, at folks tanker ledes hen på nazismen.

Som parti er Stram Kurs ikke unik, hvis vi ser på andre europæiske lande, men i en dansk sammenhæng er det banebrydende. Det er ikke mange øjeblikke siden, at man knap nok kunne forestille sig et parti til højre for Dansk Folkeparti. Nu tegner det til, at der kommer et parti til højre for Nye Borgerlige. Derfor er det heller ikke ligegyldigt, om tilslutningen til partiet er reel eller spekuleret frem.

Vælgerne vil med deres kryds vise, om der er indhold bag erklæringerne, men i mellemtiden kan partilederne tygge lidt på, hvordan de vil byde Rasmus Paludan velkommen i klubben. De får ham næppe til at æde en skovsnegl, men mon ikke de ønsker, at han måtte kløjes i en.