Afgørelsen om at udvise 13-årige Mint til Thailand er i strid med både den danske lovgivning og flere internationale konventioner. SF er rystet.

»Det er i sig selv vanvittigt at erklære en 13-årig, flittig skoleelev med arbejdende forældre for 'uegnet til integration', men hvis sagsbehandlingen er i strid med loven, som Amnesty påstår, så kræver det en øjeblikkelig opklaring fra ministeren,« siger SF's gruppeformand, Jacob Mark.

Reaktionen kommer efter, Amnesty International har slået fast, at de danske myndigheder har truffet en forkert afgørelse, der er i strid med loven.

En af de bærende årsager er, at Mints mor, Ratree, har fået et barn med danske Frank Thøgersen - nemlig Mints halvbror, Malick på tre år.

Mint og mor Ratree i Bangkok, efter Mint er blevet udvist af Danmark.
Mint og mor Ratree i Bangkok, efter Mint er blevet udvist af Danmark.
Vis mere

»Mints mor er den eneste, der har forældremyndighed over Mint. Hun deler forældremyndigheden over Malick med Mints stedfar, Frank Thøgersen,« siger chefjurist i Amnesty International Claus Juul og fortsætter:

»Det betyder, at man ikke kan sende Mint ud af Danmark uden at splitte familien. En splittelse af familien er i strid med Menneskerettighedskonventionens artikel 8, som beskytter retten til et familieliv.«

Jacob Mark insisterer derfor nu på, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) undersøger sagen til bunds.

»Jeg forventer, at ministeren omgående opklarer, om det her har noget som helst på sig. Hvis anklagerne viser sig at være rigtige, er det jo fuldkommen grotesk,« siger han.

Inger Støjberg har til B.T. tidligere sagt, at vejledningen til forældre i familiesammenføringssager kan blive bedre.

Samtidig satte hun en lille dør på klem for, at der måske skal kigges på vurderingen af de børn, der får afslag på opholdstilladelse og dermed udvises af Danmark.