Hun knuger hans hånd. Den har hun stort set ikke sluppet hele formiddagen. Aoy vil ikke give slip på sin søn. Men nu er det tid til at sige farvel, lyder beskeden fra flypersonalet, som skal ledsage 15-årige Alex ud til gaten. Alex slipper og vinker farvel.

»Jeg har meget ondt i hjertet. Jeg kan næsten ikke sige noget…,« får Aoy fremstammet.

Hun kan ikke finde flere ord, så hendes mand, Thomas Rasmussen, tager over. Forklarer, at det hele er lidt svært lige nu. Men efter en vejrtrækning fortsætter Aoy:

»... Det gør ondt i mit hjerte. Jeg håber, at jeg i fremtiden, hvis jeg arbejder hårdt, kan tage ned og se min søn igen. Lige nu ved jeg ikke, hvornår jeg kan se ham igen. Men jeg håber, at det bliver snart.«

Aoy har ikke lyst til at slippe sin søns hånd.
Aoy har ikke lyst til at slippe sin søns hånd. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Mange telefonopkald

Hverken Alex, Aoy eller Thomas har lukket et øje i nat.

»Vi stod tidligt op og fik en masse telefonopkald. Folk, der ønsker os held og lykke og giver mange venlige råd. Vi ved, der er mange, der er med os. Det gør os selvfølgelig glade, men det ændrer ikke ved situationen,« siger Thomas Rasmussen.

Situationen er nemlig, at familien for præcis en uge siden - fredag eftermiddag - fik en mail om, at Aoys søn og Thomas’ papsøn Alex ikke kunne få opholdstilladelse i Danmark.

Ud i dag

Ligesom hos Mint, Aphinya og de andre udviste børn har myndighederne vurderet, at den 15-årige dreng ikke kan integreres i Danmark.

Hverken Thomas, Aoy eller Alex har kunne sove i nat.
Hverken Thomas, Aoy eller Alex har kunne sove i nat. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Derfor skal Alex forlade landet senest 30. november - i dag, fredag.

»Jeg er meget ked af det i dag. Jeg har ikke lyst til at komme tilbage til Thailand, fordi jeg skal bo alene,« siger han, da hele familien ankommer til lufthavnen.

Kræver svar

De er lidt forsinkede. På vejen herud har de nemlig været en tur forbi Adelgade i indre by, hvor Udlændingenævnet har kontor.

Tirsdag sendte Thomas Rasmussen nemlig en klagesag afsted til nævnet. Men fredag morgen havde familien endnu ikke fået svar på, om sagen kunne få såkaldt ‘opsættende virkning’, så Alex kunne få lov at blive i landet, mens nævnet tager stilling til klagesagen.

Thomas havde godt hørt om børn, der var blevet udvist af Danmark, men de havde ikke forestillet sig, at de ville løbe ind i samme problemer.
Thomas havde godt hørt om børn, der var blevet udvist af Danmark, men de havde ikke forestillet sig, at de ville løbe ind i samme problemer.
Vis mere

»Jeg talte med en i går, der har været igennem det samme, som sagde, at han til sidst var kørt forbi nævnet for at få et svar,« siger Thomas Rasmussen.

Og derfor havde familien en lille svinkeærinde på vejen til lufthavnen.

Dårlig nyt

Men allerede da de ser sagsbehandlerens blik, kender de svaret.

Sagsbehandleren fortæller, at han har set familien før. Nemlig på billedet til den artikel, som B.T. torsdag bragte om, at familien endnu ikke havde fået svar.

Få dage efter Alex kom til Danmark, begyndte han i skole i Helsinge.
Få dage efter Alex kom til Danmark, begyndte han i skole i Helsinge.
Vis mere

Det er sagsbehandleren ikke enig i.

»Han siger, at vi har fået svar. Men vi har kigget i vores E-boks, og der ligger den ikke,« fortæller Thomas Rasmussen.

Sagsbehandleren løber op og henter et udskrevet eksemplar, men familien ved allerede ud fra hans reaktion, hvad der står.

Der er ikke noget i Alex’ sag, som kan give ‘opsættende virkning’. Alex må altså ikke blive i Danmark, mens hans klagesag bliver behandlet.

Hovedgaden i Hillerød, hvor Auys salon ligger, er pyntet op til jul, men selvom familien prøver at holde modet oppe, er stemningen alt andet end hyggelig lige nu.
Hovedgaden i Hillerød, hvor Auys salon ligger, er pyntet op til jul, men selvom familien prøver at holde modet oppe, er stemningen alt andet end hyggelig lige nu.
Vis mere

Giver modstridigt slip

Han skal altså nå flyet mod Bangkok, der letter 13.50.

Alene.

Aoy ville ønske, at hun selv kunne tage med. Men med seks måneders forudbetalt husleje til en helt ny frisørsalon er hun nødt til at blive og passe sin forretning, så hun kan betale Alex' skole og værelse.

Derfor giver hun nu modstridigt slip på sin søns hånd og lader flypersonale følge ham ud til gaten.

Alex er ked af det, da han ankommer i lufthavnen. Han har ikke lyst til at bo alene i Thailand.
Alex er ked af det, da han ankommer i lufthavnen. Han har ikke lyst til at bo alene i Thailand. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

I den anden ende har Alex’ 22-årige storesøster lovet at tage imod ham, når han lander i Bangkok klokken seks lørdag morgen lokal tid.

»Men hun kan jo ikke klare alt her i verden,« siger Thomas Rasmussen.

Søsteren er selv studerende og bor lidt rundtomkring, så hun kan ikke have ham boende.

Styr på det hele

Thomas og Aoy har derfor travlt det næste halve døgn.

Alex vinker forsigtigt farvel, inden han flyver alene til Bangkok.
Alex vinker forsigtigt farvel, inden han flyver alene til Bangkok. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Mens han flyver hjem, må vi se, om vi kan få kontakt til alle og bl.a. få bekræftet værelse og den slags,« siger han og fortsætter:

»Det skal jo være på plads, når han lander, så han ikke står helt uden noget.«

Alex er blevet udvist af Danmark, fordi myndighederne vurderer, han ikke kan integreres i Danmark.
Alex er blevet udvist af Danmark, fordi myndighederne vurderer, han ikke kan integreres i Danmark. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere