Det er indtil videre årets mest omtalte madprodukt.

B.T.s madekspert, tidligere Masterchef-dommer Thomas Castberg har kaldt det 'dumt'. Her kan du se, hvad de nuværende tre dommere i 'Masterchef' siger til produktet.

En af Salling Groups store nytårsoverraskelser har været deres nye blanding af hakket oksekød og kylling, en blanding, der har været heftigt debatteret.

I en brugerundersøgelse på B.T. som 60.000 indtil videre har deltaget i, har 65 procent sagt, at de aldrig ville købe produktet, mens kun 21 procent forholder sig positive.

Salling Group

På et pressemøde for den nye sæson af Viaplays mad-konkurrence-program 'Masterchef' har B.T. spurgt de tre dommere, hvad de mener om den nye kødblanding.

Dommen, først fra ejer af restaurant Syttende i Sønderbog, Jesper Koch, lyder:

»Jeg er af den opfattelse, at jo mere rent et produkt er des bedre. Men hvis der er nogen, der har efterspurgt det, eller der er et behov for det på markedet, så forstår jeg godt, at de (Salling Group, red.) gør det.«

Har du prøvet at arbejde med den nye blanding?

»Nej, og det kommer jeg heller ikke til. Det er ikke fordi, jeg har set mig sur på produktet, men hvis jeg laver en hakkebøf, så laver jeg det med hakket oksekød. Hver ting til sin tid. Men hvis min kone køber det, og jeg en dag skal smage det, så tænker jeg heller ikke, at det er den store revolution.«

Dak Wichangoen, der er assisterende køkkenchef på Sjette Frederiks Kro i Aarhus, forstår ikke, hvorfor man har sendt det nye produkt på gaden.

»Why? Vi skal stoppe med … Eller i hvert fald spise mindre … Jeg ved godt, at der er noget af det processerede mad, som man ikke kan undgå, da det er en milliard virksomhed. Men lad os spise mere 'rigtig mad', og med det mener jeg ting, der kommer op ad jorden. Som fysisk er, som det er skabt.«

Har du smagt den nye blanding?

De tre dommere i årets udgave af 'Masterchef'.
De tre dommere i årets udgave af 'Masterchef'. Kristian Dam Nygaard

»Nej, og det tror jeg heller ikke, at jeg skal.«

Jakob Mielcke, der ejer restaurant Mielcke & Hurtigkarl på Frederiksberg, tænker umiddelbart, at folk bare 'skal fyre den af' med den nye blanding.

»Men det er ikke et produkt, jeg kommer til at købe. Jeg ville købe, kylling hvis jeg skulle bruge kylling, og okse hvis jeg skulle bruge okse. Og så ville jeg blande de to ting, hvis jeg havde lyst. Generelt bruger jeg ikke råvarer, der er blandet særligt meget.«

Han fortsætter:

»Men jeg har faktisk forståelse for, at man som forbruger generelt køber ting, som er blandet på forhånd. For eksempel grøntsagsblandinger, hvor man bliver hjulpet lidt på vej. Det er ret smart.«

I videoen øverst kan du se de tre Masterchef-dommere dele deres tanker om den nye kødblanding.